Kennisbank enie.nl

Meer te weten komen over zonnepanelen? Dan ben je hier op de goede plek. Kijk ook eens naar onze veelgestelde vragen over zonnepanelen.

Zijn zonnepanelen brandgevaarlijk? (en de oorzaken)

Wat klopt er van het verhaal dat zonnepanelen brandgevaarlijk zijn? We horen de vraag geregeld voorbij komen tijdens het eerste contact met onze klanten. Men wil graag alles weten voordat wordt besloten tot het huren of kopen van zonnepanelen. Logisch. We kunnen je geruststellen: onder normale omstandigheden zijn zonnepanelen alles behalve brandgevaarlijk.

Meer lezen

Voordelen eigen laadpaal aan huis

Ben je benieuwd naar de voordelen van een eigen laadpaal? Met de groeiende groep elektrische rijders neemt de vraag naar laadpalen toe, ook op de particuliere markt. Ontdek alle voordelen van een laadpaal bij de deur.

Meer lezen

Serie of parallel schakeling zonnepanelen: wat is het verschil?

Zonnepanelen kunnen zowel een serie of parallel schakeling hebben. De keuzes die we maken zijn van verschillende factoren afhankelijk. Wat is het verschil en wat zijn voordelen van beide systemen?

Meer lezen

Kan ik via de Groene WKR ook zonnepanelen kopen?

Vraag jij je als werknemer af of je via de Groene WKR zonnepanelen kan kopen? In de praktijk kan dat wel, maar het voordeel is minder groot. We vertellen je over de mogelijkheden van de Groene WKR in combinatie met zonnepanelen kopen.

Meer lezen

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Wil je de opbrengst uit zonnepanelen berekenen om een beter beeld te krijgen van de terugverdientijd? Voordelig voor jezelf en goed voor de wereld. Bereken direct de opbrengst uit zonnepanelen.

Meer lezen

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Je bent van plan zonnepanelen te plaatsen op het dak van je woning of bedrijfspand. Maar: hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en wat is het potentieel rendement?

Meer lezen

Sneeuw op je zonnepanelen. Wat te doen?

Als je zonnepanelen volledig zijn bedekt met een dikke laag sneeuw of ijs wekken ze weinig energie op. Wat te doen met sneeuw of ijs op je zonnepanelen?

Meer lezen

Dit zijn de voordelen van zonnepanelen huren

Wij maken voor al deze mensen de drempel om over te stappen zo laag mogelijk door zonnepanelen te huur aan te bieden. Maar wat zijn precies de voordelen van zonnepanelen huren ten opzichte van zonnepanelen kopen?

Meer lezen

Uitleg proces btw-teruggave zonnepanelen

Als je voor de eerste keer zonnepanelen koopt, kan je over de aanschaf en installatie van jouw zonnepanelen de btw terug vragen. Lees hier hoe we dit voor je regelen.

Meer lezen

Zonnepanelen recyclen, hoe gaat dat?

Het gemiddelde zonnepaneel heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar. Daarna gaan ze van de daken. Kun je zonnepanelen recyclen en hoe duurzaam is de hele levenscyclus eigenlijk? We leggen het je uit.

Meer lezen

Hoe werken zonnepanelen?

Achter de zonnepanelen op je dak, of die je op je dak wilt hebben, gaat een knap staaltje techniek schuil. Wat haal je eigenlijk precies in huis als je zonnepanelen aanschaft? En hoe werken zonnepanelen precies?

Meer lezen

Hoe maak je zonnepanelen schoon?

Zijn je zonnepanelen erg vies? Dan kan het slim zijn om je zonnepanelen eens schoon te maken. Wat moet je vooral wel en niet doen? En hoe vaak geef je je zonnepanelen een goede schoonmaakbeurt?

Meer lezen

Welke garanties zijn er bij zonnepanelen?

Een zonnepaneleninstallatie bestaat uit verschillende onderdelen met elk een verschillende garantie. Hiernaast bestaat er bij zonnepanelen een verschil tussen product- en vermogensgarantie. Hoe zit dit precies?

Meer lezen

De grootste uitdaging voor zonne-energie? Deze eend.

Snelle, grote ontwikkelingen brengen vaak onverwachte uitdagingen met zich mee. Voor een wereld met steeds meer zonnepanelen komt deze uitdaging in de vorm van een eend.

Meer lezen

De salderingsregeling, wat is dat precies?

De hoeveelheid energie die je per jaar teruglevert, wordt op de jaarrekening per kWh verrekend met je energierekening; dit heet salderen. Vanaf 2023 verandert deze regeling. Benieuwd wat dat voor jou kan betekenen?

Meer lezen

Hoeveel CO2 bespaar je met je zonnepanelen?

Huishoudens en bedrijven kiezen om verschillende redenen voor zonnepanelen, maar eentje wordt altijd genoemd: de eigen CO2-uitstoot terugbrengen. Lees op deze pagina precies hoeveel CO2 jij met je zonnepanelen bespaart.

Meer lezen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe dan ook; zonnepanelen zijn altijd een hele slimme financiële keuze.

Meer lezen