Door zonnepanelen te huren via je loonstrook, stap je van grijze stroom over op groene stroom. En daarmee bespaar je direct fors op je stroomkosten. Win-win. Bekijk deze video voor meer informatie over ZonneSparen.

Tip ZonneSparen® bij je werkgever! Niet alleen jij en je collega’s profiteren namelijk van een enorm voordeel. Je werkgever verduurzaamt kosteloos de organisatie, ook buiten de muren van het kantoor. Vul onderaan de pagina je gegevens in en we kijken samen met je hoe we ZonneSparen voor jou en je collega’s mogelijk maken.

Verduurzamen, ook zonder investering

Wij hebben één doel: zonne-energie voor iedereen. Om dat te bereiken, moet zonne-energie veel goedkoper worden dan grijze stroom. Wij hebben gezocht en gevonden: ZonneSparen®.

Jij profiteert van een enorm fiscaal voordeel door te betalen via je loonstrook. Je hoeft niet te investeren en betaalt een maandbedrag dat direct een stuk goedkoper is dan je huidige stroomkosten!

Vertrouwd zonnepanelen huren

Wij plaatsen kosteloos de zonnepanelen. Voor een periode van tien jaar verzorgen wij alle service en onderhoud. Gaat er iets kapot? Dan vervangen wij het. Valt de opbrengst tegen? Dan denken wij mee voor een oplossing. Je betaalt alleen voor de hoeveelheid opgewekte stroom.

Met onze app weet je op elk moment van de dag precies wat je opwekt en wat je verbruikt.

Tip je werkgever

Jij en je collega’s huren voordelig zonnepanelen en eventueel een elektrische laadpaal. Zo besparen jullie direct op stroom- en brandstofkosten. Je werkgever kan kosteloos en moeiteloos meedoen. In vele gevallen bespaart je werkgever zelfs op kosten én verduurzaamt de organisatie ook buiten de muren van het kantoor.

Benieuwd wat er voor jou en je collega’s mogelijk is? We gaan graag vrijblijvend met je werkgever in gesprek.

Zonnepanelen huren via ZonneSparen® in 4 stappen

Informatie aanvragen

Binnen één werkdag nemen we contact op om de mogelijkheden voor jou en je werkgever te bespreken.

Afstemming met je werkgever

Wil je betalen via je loonstrook dan zal je werkgever dit moeten faciliteren. Wij regelen de afstemming met je werkgever, daar hoef je zelf niks voor te doen.

Adviesgesprek

Het adviesgesprek vindt op afstand plaats door middel van schermdeling. Zo weet je snel of je woning geschikt is voor zonnepanelen.

Installatie

In de meeste gevallen worden de zonnepanelen binnen één dag geïnstalleerd.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Met een simulatieprogramma kijken we naar de zon-instraling op jouw woning. Op deze manier kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel stroom de zonnepanelen gaan opwekken en hoeveel je gaat besparen.

  Wil je zonnepanelen huren of ben je gewoon benieuwd naar de kosten? Bekijk hierboven een schatting van het maandbedrag.

  Een duurzamer bedrijf én gelukkige werknemers

  Benieuwd hoe ZonneSparen in de praktijk wordt ervaren? Bij logistiek dienstverlener GD-iTS besparen werknemers al honderden euro’s per jaar door zonnepanelen te huren via hun loonstrook.

  “Benut de ruimte binnen de WKR en zet het in voor verduurzaming en je werknemers.”

  – Jan Korsten, GD-iTS

  Lees hier hoe werknemers van GD-iTS maximaal profiteren.

  Alles over ZonneSparen

  Veelgestelde vragen

  De Groene WKR

  Het extra financiële voordeel van het huren van zonnepanelen en betalen via de loonstrook is gekoppeld aan jouw werkgever. Op het moment dat je uit dienst gaat vervalt dit fiscale voordeel tijdelijk tot het moment dat je weer in dienst treedt bij een nieuwe werkgever. Jouw nieuwe werkgever kan ZonneSparen ook weer aanbieden. In die tussentijd betaal je de huursom exclusief het fiscale voordeel ZonneSparen. Dit is over het algemeen nog steeds goedkoper dan energie van het energiebedrijf kopen.

  Als je gaat verhuizen zijn er drie mogelijkheden. De meeste klanten van enie.nl kiezen ervoor om het huurcontract over te dragen aan de nieuwe bewoners. Maar het is ook mogelijk om de zonnepanelen mee te verhuizen naar jouw nieuwe woning. Voor de verhuizing van de totale zonne-energie installatie rekenen wij 75 euro per zonnepaneel. Is dit beide niet mogelijk dan kan het contract afgekocht worden.

  Wij grijpen de uitdagingen van de energietransitie met beide handen aan om met zijn allen zo snel mogelijk te kunnen genieten van goedkope, klimaatneutrale en decentrale energie. Wij zijn er om voor jou altijd een passende oplossing te vinden. Zakelijk of particulier, wel of geen eigen zonnepanelen. We staan voor je klaar.

  Als enieaan maak je deel uit van een snel groeiende community van huishoudens en bedrijven die zich inzetten voor een 100% duurzame toekomst.

  De Groene WKR gaat uit van het huren van zonnepanelen en/of een laadpaal. Het is ook mogelijk om zonnepanelen zelf te kopen en te verrekenen via de Groene WKR. Echter, het budget is dan beperkt tot maximaal 2.400 euro en de werkgever heeft een eenmalige kostenpost te betalen. Bij huur worden de zonnepanelen maandelijks betaalt.

  Het is tegenwoordig ook mogelijk om een lening via de bank of gemeente af te sluiten voor de aankoop van een zonnepanelen installatie. Omdat het hier gaat om een persoonlijke lening is het op dit moment niet mogelijk om deze via loonstrook te betalen.

  Normaal gesproken is het financieel gezien het meest aantrekkelijk om te kopen. Een investering van circa 3.500 euro excl. BTW (de BTW kun je terugkrijgen) wordt in zo’n 5-7 jaar terugverdiend. Met huren heb je geen investering maar bespaar je wel zo’n 10% op je stroomkosten. Na tien jaar kun je de zonnepanelen overnemen van enie.nl.

  Met de Groene WKR heb je een extra fiscaal voordeel op de maandelijkse huur van zo’n 45%. Hiermee is huren veelal voordeliger dan zelf zonnepanelen kopen. De maandelijkse huur minus het fiscale voordeel x de looptijd is in totaal lager dan zelf de zonnepanelen kopen.

  Load More

  Zonne-energie is nu voor iedereen beschikbaar!

  Wil je informatie over het huren van zonnepanelen, vul dan hieronder het formulier in. Dan nemen we binnen één werkdag telefonisch contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Meer weten?

  Onze adviseurs zitten voor je klaar.
  Bel voor meer informatie naar 085-401 7000