Zonnepanelen huren. Zorgeloos en zonder investering.

Alle voordelen van zonnepanelen, zonder een cent te hoeven investeren. Dat kan als je zonnepanelen huurt. Zo houd je je spaargeld over voor leuke dingen óf andere manieren om je huis te verduurzamen. Een abonnement op de zon. Slim, gemakkelijk en zorgeloos. Het werkt zo:

 • Wij installeren onze zonnepanelen op je dak, jij betaalt een vast maandbedrag voor de opgewekte energie.
 • Altijd zeker van een hoge opbrengst met onze opbrengstgarantie. Is het toch lager dan berekend? Dan betalen we je gewoon het verschil terug!
 • Je huurt voor slechts 10 jaar, daarna zijn de zonnepanelen van jou.

 

Zonnepanelen huren? Dit wordt je winst

Overstappen op zonnepanelen huren? In deze grafiek zie je jouw voordeel. Zo reken je vanaf dag één af met stijgende stroomkosten. Al na 10 jaar worden de zonnepanelen van jou en betaal je vanaf dat moment € 0,- voor je zonne-energie. Je geniet dan nog zeker 20 jaar van je eigen zonnepanelen, inclusief garanties.

Kosten zonnepanelen huren versus grijze stroom enie.nl

Zonnepanelen zonder investering

Direct besparen met verduurzaming

Zonnepanelen huren is dé oplossing als je wil genieten van alle voordelen van zonnepanelen, maar je spaargeld liever anders besteedt. Het mooiste? Alsnog dalen je energiekosten direct. Je houdt dus niet alleen je spaargeld op zak, maar vult het elke maand aan. Lees hier alles over de kosten van zonnepanelen.

Omdat wij gedurende de huurperiode eigenaar zijn, dragen we zelf alle risico’s. Je bent dus verzekerd van het beste advies en natuurlijk de beste materialen, fabrikanten en installatiepartners.

Garantie, onderhoud en verzekering

Wij regelen het

Is je dak geschikt voor zonnepanelen? Super. Dan is alles van jouw kant al geregeld. Wij doen de rest. Zo ben jij altijd verzekerd van maximale opbrengst tegen minimale inspanning. Wij zijn tijdens de huurperiode volledig verantwoordelijk voor:

 • Onderhoud en service
 • Alle verzekeringen
 • De opbrengst van de zonnepanelen

Na de huurperiode laten we je natuurlijk niet zitten. Onze topzonnepanelen hebben de langste garanties op de markt. Als de huurperiode is afgelopen, geniet jij nog zeker 20 jaar van zonne-energie van eigen dak.

Altijd flexibel

Wel zo makkelijk

Je kunt het huurcontract elke maand probleemloos opzeggen. Je betaalt dan gewoon de resterende waarde van de zonnepanelen. Zonder gekke boetes of kleine lettertjes.

Ga je verhuizen? Dan is het de beste optie om het huurcontract kosteloos over te laten nemen door de nieuwe bewoners, uiteraard tegen dezelfde voorwaarden. Je kan ze ook meeverhuizen naar je nieuwe woning. Voor € 75,- per zonnepaneel halen wij ze van je dak en installeren we ze op je nieuwe woning.

Aan het einde van de 10-jarige huurperiode neem je de zonnepanelen voor € 25,- per zonnepaneel inclusief overige apparatuur over. Daarna geniet je nog zeker 20 jaar van je zonnepanelen zonder maandelijkse kosten.

 

Zonnepanelen huren in 3 stappen

Wensen en mogelijkheden

Binnen één werkdag nemen we contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

De offerte

Je ontvangt dezelfde dag de offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie voor jouw woning.

De dag van de installatie

De zonnepanelen worden binnen één werkdag geïnstalleerd, jij ontvangt vooraf een checklist zodat je precies weet waar je aan toe bent.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Met een simulatieprogramma kijken we naar de zon-instraling op jouw woning. Op deze manier kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel stroom de zonnepanelen gaan opwekken en hoeveel je gaat besparen.

  Wil je precies weten wat zonnepanelen huren jou gaat kosten? Gebruik dan onze configurator.

  Veelgestelde vragen

  Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op!

  • Wat zijn de voordelen van zwarte zonnepanelen?

  • Waarom enie.nl?

  • Hoe werken zonnepanelen?

  • Moet je zonnepanelen schoonmaken?

  • Hoeveel CO₂-uitstoot bespaar je met je zonnepanelen?

  • Kan ik beter huren of kopen?

  • Zijn zonnepanelen recyclebaar?

  Benieuwd wat zonnepanelen huren jou oplevert?

  Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op!

  Nog meer leesvoer

  Raak je niet uitgelezen over zonnepanelen? Dan vind je deze artikelen vast interessant.

  Thuiswerken met lage energiekosten door zonnepanelen

  Wie thuis werkt, verbruikt – niet geheel onverwacht – thuis meer energie. Thuiswerken zorgt dus voor hogere energiekosten, tenzij je zelf je energie opwekt en het slim benut. Zonnepanelen en thuiswerken is dus een gouden combinatie

  Meer lezen

  De grootste uitdaging voor zonne-energie? Deze eend.

  Snelle, grote ontwikkelingen brengen vaak onverwachte uitdagingen met zich mee. Voor een wereld met steeds meer zonnepanelen komt deze uitdaging in de vorm van een eend.

  Meer lezen

  Wat kosten zonnepanelen?

  De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe dan ook; zonnepanelen zijn altijd een hele slimme financiële keuze.

  Meer lezen

  Hulp nodig?

  Onze klantenservice doet er alles aan om de zon bij je te laten schijnen.