Hoe werkt zonnepanelen huren?

 1. Wij installeren onze zonnepanelen op jouw dak, jij betaalt alleen voor de opgewekte energie.
 2. Wij hanteren altijd een opbrengstgarantie. Is de opbrengst lager dan we hadden berekend? Dan betalen wij jou gewoon het verschil terug.
 3. De huurperiode is 10 jaar, tussentijds kan je de zonnepanelen altijd tegen de resterende waarde van ons overnemen.
 4. Na de huurperiode van 10 jaar heb jij nog zeker 20 jaar zonne-energie van je eigen dak, inclusief garanties.

Zonnepanelen zonder investering

Wel alle voordelen van zonnepanelen maar wil je liever niet investeren? Dan kun je bij enie.nl zonnepanelen huren. Alles geregeld, de beste service en altijd je eigen zonne-energie.

Door zonnepanelen te huren kies je voor duurzame zonne-energie van eigen dak. Het mooie? Je bespaart vanaf dag een ten opzichte van je huidige grijze energiecontract. Lees hier alles over de kosten van zonnepanelen.

Na de huurperiode van 10 jaar neem je de zonnepanelen over. Vanaf dat moment ben jij de eigenaar van de zonnepanelen en profiteer je nog jaren van je eigen zonne-energie.

Altijd flexibel

Het contract is per maand opzegbaar. Heb je een financiële meevaller en wil je de zonnepanelen van ons overnemen? Geen enkel probleem, je kan het huurcontract elke maand opzeggen en de resterende waarde van de panelen betalen. Zonder gekke boetes of kleine lettertjes.

Ga je verhuizen? Dan is het de beste optie om het huurcontract kosteloos over te laten nemen door de nieuwe bewoners, uiteraard tegen dezelfde voorwaarden. Je kan ze ook meeverhuizen naar je nieuwe woning. Voor €75,00 per paneel halen wij ze van je dak en installeren we ze op je nieuwe woning.

Aan het einde van de huurperiode neem je de zonnepanelen voor €25,00 per zonnepaneel inclusief overige apparatuur over. Je kunt ook doorhuren voor een lagere prijs per maand. Dan blijven wij voor alles verantwoordelijk en jij geniet van je voordelige zonne-energie van je eigen dak.

Garantie, onderhoud en verzekering

Wij zijn tijdens de huurperiode volledig verantwoordelijk voor:

 • de montage
 • het onderhoud
 • de verzekeringen
 • de opbrengst van de zonnepanelen

Na die periode laten we je natuurlijk niet zitten. Onze zonnepanelen hebben een productgarantie van 25 jaar en een vermogensgarantie van maar liefst 30 jaar.  Zo geniet je over 30 jaar gegarandeerd nog van een hoge opbrengst.

Zonnepanelen huren in 3 stappen

Wensen en mogelijkheden

Binnen één werkdag nemen we contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

De offerte

Je ontvangt dezelfde dag de offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie voor jouw woning.

De dag van de installatie

De zonnepanelen worden binnen één werkdag geïnstalleerd, jij ontvangt vooraf een checklist zodat je precies weet waar je aantoe bent.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Met een simulatieprogramma kijken we naar de zon-instraling op jouw woning. Op deze manier kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel stroom de zonnepanelen gaan opwekken en hoeveel je gaat besparen.

  Wil je precies weten wat zonnepanelen huren jou gaat kosten? Gebruik dan onze configurator.

  Aanvullende 100% zonnestroom

  Als je zonnepanelen huurt, dan heb je altijd nog aanvullende stroom (en gas) nodig voor de momenten dat je meer stroom verbruikt dan opwekt. Wij plaatsen zonnepanelen op grote lege daken. De energie die we daar opwekken, verdelen we over huishoudens in Nederland. Zo weet je zeker dat jouw elektriciteit van een 100% duurzame bron komt.

  Zonnepanelen huren

  Veel mensen kiezen tegenwoordig voor zwarte panelen. In de meeste gevallen maken ze deze keuze omdat ze zwarte panelen mooier vinden dan blauwe. De zwarte mono-kristallijnpanelen beschikken over een zwarte omlijsting tegenover de aluminium omlijsting van blauwe panelen. Doordat de panelen volledig zwartgekleurd zijn, zorgt dit voor een rustiger beeld op je dak.

  Naast het esthetisch voordeel, leveren zwarte panelen ook meer op dan blauwe panelen. Het Wattpiek van de panelen ligt hoger en ze werken beter bij directe zon-instraling. Met zwarte panelen wek je dus meer stroom op per m² van je dak. Wil je meer weten over onze producten? Bezoek dan onze producten pagina.

  Wij grijpen de uitdagingen van de energietransitie met beide handen aan om met zijn allen zo snel mogelijk te kunnen genieten van goedkope, klimaatneutrale en decentrale energie. Wij zijn er om voor jou altijd een passende oplossing te vinden. Zakelijk of particulier, wel of geen eigen zonnepanelen. We staan voor je klaar.

  Als enieaan maak je deel uit van een snel groeiende community van huishoudens en bedrijven die zich inzetten voor een 100% duurzame toekomst.

  Zonnepanelen beschikken over een speciale coating waardoor vuil er na een regenbui afspoelt. Ze hebben daarom weinig tot geen onderhoud nodig. Over het algemeen is het aan te raden eens keer per jaar je zonnepanelen te controleren op zand of vogelpoep. Een twee-jaarlijkse schoonmaakbeurt is in bijna alle gevallen meer dan voldoende.

  Zijn je zonnepanelen na bijvoorbeeld een zandstorm wel zichtbaar smerig? Let dan op hoe je de zonnepanelen schoonmaakt. Zonnepanelen zijn broos en dus niet bestand tegen het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen, schuursponzen of hogedrukspuiten. De panelen kunnen hierdoor beschadigen. Gebruik liever lauw water en een zachte spons of doek. Is je dak minder goed bereikbaar, gebruik dan een telescoopwisser die je aan kan sluiten op je tuinslang. Schoonmaakmiddel is bij het schoonmaken niet nodig.

  Een investering in het kopen van zonnepanelen is na zo’n zeven jaar terugverdiend. Heb je niet de middelen om te investeren of wil je liever je spaargeld voor iets anders gebruiken? Dan is zonnepanelen huren een slimme uitkomst. De terugverdientijd van je zonnepanelen is zo’n 2 tot 4 jaar langer, maar daar krijg je onderhoud, verzekering en garanties voor terug. Omdat wij gedurende de huurperiode eigenaar zijn, dragen we zelf alle risico’s. Je bent dus verzekerd dat we alleen werken met de beste materialen, fabrikanten en installatiepartners.

  Voordat een zonnepaneel op je dak terechtkomt, moet het geproduceerd en vervoerd worden. Bij de productie komt tot op heden nog CO2 vrij. Door verbetering van zowel de productieprocessen van de fabrikant als de kwaliteit van de zonnepanelen, is een zonne-installatie steeds sneller CO2-neutraal. Enie.nl is kritisch op het kiezen van leveranciers op het gebied van duurzaamheid in het productieproces. De CO2 die vrijkomt bij de productie en het vervoer van deze panelen wordt al binnen een jaar gecompenseerd door de opwekking van groene stroom.

  Vergeleken met grijze stroom, bespaar je per zelf opgewekt kWh met je zonnepanelen 0,46 kg CO2. Een installatie van zestien panelen bespaart op deze manier elk jaar zo’n 1680 kg CO2. Dit staat gelijk aan de CO2 die vrijkomt bij het rijden van 10.000 kilometer met een auto met een gemiddeld verbruik.

  Een zonnepaneel bestaat uit een verzameling van tientallen zonnecellen. Deze zonnecellen zijn in de meeste gevallen gemaakt van silicium: een element dat door blootstelling aan zonlicht energie kan opwekken. De energie die een zonnepaneel opwekt wordt gelijkstroom genoemd. Dit is een vorm van stroom die je niet kunt gebruiken om je apparaten van energie te voorzien. Om de stroom bruikbaar te maken, moet het in een zogenaamde ‘omvormer’ worden omgezet tot wisselstroom.

  Load More

  Benieuwd wat zonnepanelen huren jou oplevert?

  Laat je gegevens achter en we nemen binnen één werkdag contact met je op!

  Nog meer leesvoer

  Raak je niet uitgelezen over zonnepanelen? Dan vind je deze artikelen vast interessant.

  Thuiswerken met lage energiekosten door zonnepanelen

  Wie thuis werkt, verbruikt – niet geheel onverwacht – thuis meer energie. Thuiswerken zorgt dus voor hogere energiekosten, tenzij je zelf je energie opwekt en het slim benut. Zonnepanelen en thuiswerken is dus een gouden combinatie

  Meer lezen

  De grootste uitdaging voor zonne-energie? Deze eend.

  Snelle, grote ontwikkelingen brengen vaak onverwachte uitdagingen met zich mee. Voor een wereld met steeds meer zonnepanelen komt deze uitdaging in de vorm van een eend.

  Meer lezen

  Wat kosten zonnepanelen?

  De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe dan ook; zonnepanelen zijn altijd een hele slimme financiële keuze.

  Meer lezen

  Hulp nodig?

  Onze klantenservice doet er alles aan om de zon bij je te laten schijnen.