Zonnepanelen kopen in Groningen

Het aantal mensen dat overstapt op zonnepanelen in Groningen, zowel in Stad als provincie, is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Op de daken van particuliere woningen, scholen en bedrijfspanden schitteren inmiddels zonnepanelen. Wist je dat 1 op de 4 woningen in Groningen al beschikt over zonnepanelen op het dak? Steeds meer particulieren kiezen ervoor direct te besparen op hun energierekening en zijn dankzij zonnepanelen ook nog eens heel duurzaam bezig. In vijf jaar tijd is het aantal huishoudens dat gebruikmaakt van zonne-energie zelfs gestegen met meer dan 100%. Ben je benieuwd hoeveel geld jij net als duizenden andere Groningers kunt besparen?

Duurzaam energie besparen

Meer dan 1.000 zonuren per jaar met 10 zonnepanelen op het dak: een gemiddeld huishouden in Groningen kan daarmee al gauw 800 euro besparen op jaarbasis. Samen met 300.000 huishoudens in de provincie kunnen we de energierekening laag houden. Benieuwd wat jij kunt besparen op jouw adres? We hebben een handige tool, waarin je op basis van je adres en postcode al een check kunt laten uitvoeren. Dankzij de ZonneConfigurator kan je binnen één minuut zien wat jij gaat besparen. Zo heb je een goede indicatie van de financiële voordelen van zonnepanelen.

Hoe werkt onze ZonneConfigurator?

Prijs berekenen zonnepanelen

Overigens loopt de terugverdientijd onder invloed van de huidige energieprijzen snel terug. Dit maakt de installatie van zonnepanelen thuis of op het dak van jouw bedrijf nu nóg interessanter. Bereken jouw voordeel in de ZonneConfigurator.

Aardbevingsschade en Subsidie Waardevermeerdering Woning

Heb je thuis te maken met lichte aardbevingsschade, dan kom je in principe in aanmerking voor de Regeling vaste vergoeding 5000 euro voor lichte aardbevingsschade. Deze vergoeding is speciaal bedoeld voor huiseigenaren in het aardbevingsgebied, en geldt als compensatie voor het herstellen van de geleden schade.

Wanneer de Regeling vaste vergoeding 5.000 euro bij lichte aardbevingsschade wordt toegekend, dan komt men in principe ook in aanmerking voor de Subsidie Waardevermeerdering Woning. Dit is een eenmalige vergoeding die gebruikt mag worden om je woning te verduurzamen, bijvoorbeeld door te kiezen voor zonnepanelen. Deze subsidievorm moet men dan wel eerst aanvragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Steeds meer huishoudens maken gebruik van de optie als bijdrage voor het verduurzamen van hun woning. Jij ook?

Voordelen van zonnepanelen in Groningen

Steeds meer particulieren en bedrijven kiezen voor zonnepanelen, en waarom ook niet? Het is een investering in een duurzame toekomst. Waarom je juist nu in Groningen moet kiezen voor zonnepanelen.

✓ Direct besparen op de energierekening

Voor veel mensen is energie besparen de belangrijkste overweging om te kiezen voor zonnepanelen. Logisch. Zeker in tijden dat energie kostbaar is.

✓ Zelf duurzame energie opwekken

Met 1.500 tot 1.600 zonuren per jaar in de provincie Groningen krijgen jouw zonnepanelen alle ruimte en tijd om energie op te wekken.

✓ Subsidies en btw-teruggave

Naast de vaste btw-teruggave kan je gebruikmaken van extra subsidies en vergoedingen die zonnepanelen nóg interessanter maken.

Zonne-energie uit de eigen omgeving

De provincie Groningen is circa 300.000 huishoudens rijk. Ruim een kwart van de huishoudens gingen je voor in de keuze voor zonnepanelen. Wanneer is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Dat is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de dakbedekking, hoek van het dak en de beschikbare ruimte. In onze ZonneConfigurator ontdek je eenvoudig en volledig vrijblijvend of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel zonnepanelen er op het dak passen en wat je in potentie gaat besparen dankzij zelf opgewekte zonne-energie.

Onze werkwijze

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je de ZonneConfigurator doorlopen? Onze adviseurs bellen je op wanneer het jou uitkomt.

Gepersonaliseerde offerte

Na het adviesgesprek ontvang je de definitieve offerte, passend bij jouw situatie.

Akkoord?

Ben je blij? Fantastisch! Binnen enkele weken hebben we de zonnepanelen bij jou geïnstalleerd.

Zonnepanelen voor particulieren

Wil je als particulier zonnepanelen laten installeren? Namens enie.nl bieden wij daarvoor verschillende opties. Zo kan je bij ons zonnepanelen kopen, maar ook kiezen voor zonnepanelen huren. De zon is energieleverancier voor iedereen, óók voor jou. Ben jij klaar om de volgende stap te zetten in het verduurzamen van je woning, en wil je graag besparen op energie?

Zonnepanelen voor bedrijven

Wil je als bedrijf een volgende stap zetten in duurzaamheid? Ontdek direct of jouw bedrijfspand geschikt is voor zonnepanelen, want dan liggen bij enie.nl een groot aantal kansen. Hier kan je kiezen voor zonnepanelen zakelijk kopen of zonnepanelen leasen. Maar er is nog meer waarmee je jouw bedrijf direct kunt verduurzamen én gaat besparen op energie.

Goed om te weten als je kiest voor zonnepanelen

Het antwoord op je belangrijkste vragen.

  • Hoe weet ik of mijn dak geschikt is?

  • Kan ik beter huren of kopen?

  • Kan ik zonnepanelen op een garage, schuur of tuinhuis plaatsen?

  • Wat brengt een zonnepaneel op?

  • Waarom enie.nl?

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw adres? Onze klantenservice doet er alles aan om jou te helpen. Heb je vragen? Neem dan contact op.