Ben je jezelf aan het oriënteren op zonnepanelen in Breda? Een goede keuze! De gemeente Breda zet de komende jaren vol in op het verduurzamen en vergroenen van de stad. Zo wil zij in 2030 liefst 25% van alle kleine daken hebben voorzien van zonnepanelen. Een mooie uitdaging waar je als inwoner van Breda een bijdrage aan kunt gaan leveren, samen met enie.nl. Wil je nu al weten wat je straks gaat besparen? Check alvast onze online ZonneConfigurator.   

Energie én geld besparen

Dankzij zonnepanelen in Breda

De recente ontwikkelingen op de energiemarkt en in de wereld over het algemeen hebben de energietransitie in een stroomversnelling gebracht. Particuliere huishoudens en bedrijven willen minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet, en zetten om die reden vol in op duurzame alternatieven zoals de woning isoleren en zonnepanelen op het dak. Het zijn duurzame maatregelen met een korte terugverdientijd, terwijl je direct bespaart op de energierekening. Prettig in de zomer, extra fijn in de koude wintermaanden. En ook als je niet direct het budget hebt voor een complete installatie met zonnepanelen, dan ben je bij enie.nl op de juiste plek. 

Hoe dat zit? Bij enie.nl maken we gebruiken van twee concepten voor particulieren: zonnepanelen kopen én zonnepanelen huren. Kies je voor zonnepanelen kopen, dan profiteer je vanaf dag 1 van alle voordelen van zonnepanelen in eigen beheer, inclusief de optie voor btw-teruggave. Ga je voor zonnepanelen huren, dan profiteer je evengoed van alle voordelen van zonnepanelen, zonder een cent te investeren. In 10 jaarlijkse termijnen betaal je de zonnepanelen terug en geniet daarna nog zeker 20 jaar van een functioneel systeem. Meer weten?

ZonneConfigurator: jouw besparing binnen 1 minuut

Ben je benieuwd hoeveel geld jij op jaarbasis gaat besparen met zonnepanelen op het dak? Dat begrijpen we bij enie.nl heel goed. Op basis van jouw adres, jaarlijkse verbruik, gekozen aantal zonnepanelen en de ligging van het dak kunnen we een uitstekende indicatie geven van je potentiële besparing. Alles online en binnen één minuut. Hoe fijn is dat?

Prijs berekenen zonnepanelen

Ben je al op de hoogte van de uitgestelde afbouw van de salderingsregeling? Je kunt nog tot 2025 voor de volle 100% blijven salderen. In combinatie met de huidige energieprijzen is dat een prettige bijkomstigheid.

Voordelen van zonnepanelen in Breda 

Breda doet al heel veel aan duurzaamheid. De gemeente wil in 2044 CO2-neutraal zijn, en in 2050 klimaatbestendig. Voor die tijd moet er nog wel iets gebeuren. Goede voorwaarden om over te stappen op duurzame alternatieven, bijvoorbeeld. Daar zorgen we bij enie.nl voor. Waar we ook voor zorgen, is dat jij in Breda geniet van alle voordelen van zonnepanelen:

 • Grotendeels onafhankelijk van het energienet 
 • Minder gevoelig voor prijsschommelingen energie 
 • Financieel voordelig dankzij salderingsregeling
 • Duurzaam besparen voor de komende 30 jaar 

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen? Het is een vraag die we geregeld voorbij zien komen. Goed nieuws! Vrijwel ieder dak is geschikt voor zonnepanelen, of kan dit worden gemaakt. Meer informatie vind je hier.  

Zo helpen we je aan de hoogste kwaliteit in zonnepanelen

Vrijblijvend adviesgesprek

Heb je de ZonneConfigurator doorlopen? Dan kan je bij ons vrijblijvend de mogelijkheden bespreken.

Advies en offerte op maat

Zodat jij geniet van het optimale rendement uit zonnepanelen.

Direct starten?

Dat kan! Wij garanderen nog altijd de kortste wachttijd en zorgen ervoor dat jouw zonnepanelen binnen enkele weken zijn geïnstalleerd.

Zonnepanelen zakelijk in Breda

Ook voor de zakelijke markt is er meer dan genoeg mogelijk om zonnepanelen onderdeel te maken van de business. Dat heeft alvast één voordeel: dankzij zonnepanelen weet je (vrijwel) zeker dat je voldoet aan Energielabel C. Ook begin je als bedrijf onmiddellijk met het besparen van geld. Duurzaam en voor de komende jaren. Een investering die zichzelf gegarandeerd terugverdient. En tegelijk kennen we een aantal aantrekkelijke concepten voor de zakelijke markt, zowel voor jouw bedrijf als voor je medewerkers. Ontdek het. Zonne-energie voor iedereen. Het kan.

Knowledge is power

Wij hebben een aantal vragen alvast voor je beantwoord.

 • Hoe weet ik of mijn dak geschikt is?

 • Hoe werkt de btw-teruggave?

 • Hoeveel CO₂-uitstoot bespaar je met je zonnepanelen?

 • Kan ik beter huren of kopen?

 • Is zonnepanelen huren niet duurder dan kopen?

 • Kan ik zonnepanelen op een garage, schuur of tuinhuis plaatsen?

 • Moet je zonnepanelen schoonmaken?

 • Waarom enie.nl?

Op zoek naar ondersteuning?

Onze medewerkers doen er alles aan om bij jou de zon te laten schijnen. Maak kennis met enie.nl, jouw regionale partner voor zonnepanelen in Breda. Wil je ons bellen? Dat kan op 085 401 7000