Zonnepanelen op je dak, zonder investering

Op dit moment wekken we in Nederland minder dan 10% duurzame energie op. Om de klimaatdoelstellingen te behalen moeten we versnellen. Zonnepanelen voor bedrijven kunnen daarin het verschil maken. Daarom hebben wij als doel om bedrijfsdaken om te vormen naar lokale opweklocaties. Dit werkt heel simpel: als bedrijf stel je je dak ter beschikking aan enie.nl. Wij plaatsen hier vervolgens zonnepanelen op. Je krijgt voor elk zonnepaneel een vaste vergoeding van gemiddeld € 3,50 per jaar. Na 16 jaar dragen wij het systeem over en profiteer je nog minimaal 14 jaar van eigen zonne-energie.

Geld verdienen, zonder investering

Met dakhuur profiteer je van zonne-energie zonder investering. Je verhuurt je dak en enie.nl plaatst hier zonnepanelen op. Je ontvangt een vaste jaarlijkse huurvergoeding van gemiddeld € 3,50 per zonnepaneel. Na 16 jaar kun je de zonne-energie installatie overnemen en profiteer je nog zeker 14 jaar van eigen opgewekte energie. Dit alles zonder een euro te investeren.

Volledige ontzorging

Enie.nl regelt alles. Dit betekent dat wij samen met je een plan maken voor zonnepanelen op je dak. We kijken hoeveel zonnepanelen op je dak passen en hoeveel energie er opgewekt kan worden. Na akkoord verzorgen wij de subsidieaanvraag, installatie, netaansluiting, monitoring, financiering, garanties en onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is je dak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen.

Groene stroom

Met de Dakhuur-oplossing van enie.nl draag je bij aan het versnellen van de energie-transitie in Nederland. Kortom: je bent echt duurzaam en maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. In de basis verkopen wij de opgewekte energie aan het stroomnet. Het is ook mogelijk om zelf de stroom te kopen voor je eigen verbruik tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo heb je rechtstreeks groene stroom van eigen dak.

Zelf opwekken

Zonnepanelen op je dak, zonder investering

De energietransitie is in volle gang. De afgelopen jaren zijn duizenden bedrijven overgestapt op zonne-energie. De belangrijkste reden is dat zonne-energie bijdraagt aan de verduurzaming en tegenwoordig financieel erg aantrekkelijk is. Toch is de stap niet altijd zo eenvoudig. Investeren in zonne-energie is over het algemeen nog steeds vrij kostbaar en verdient zich over een langere periode terug. Veel bedrijven zien dit als een obstakel. Om die reden helpt enie.nl met haar aantrekkelijke dakhuur oplossing.

Hoe verhuur ik mijn dak voor zonnepanelen?

Analyse & voorstel

Na een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs maken wij een voorstel op maat. Aan de hand van recente luchtfoto’s analyseren we het dak en bepalen we hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden. Voor de Dakhuur-oplossing is een vrij dakoppervlak van minimaal 2.000 m2 benodigd.

Intentie & subsidieaanvraag

Nadat je akkoord bent met het voorstel van de adviseur stellen wij een intentie- overeenkomst op. Hierin staan o.a. het aantal zonnepanelen, de Dakhuur-vergoeding en de vervolgstappen beschreven. Na ondertekening van de intentieovereenkomst vragen wij voor je project een SDE+ subsidie aan. Deze hebben wij nodig om het project financieel rendabel te maken. Deze subsidie kunnen we twee keer per jaar in maart en oktober aanvragen.

Contracten & voorbereiding

Na toekenning van de SDE+-subsidie nemen wij contact met je op om het project voor te bereiden voor de installatie. Hierbij zullen we de definitieve Dakhuur-overeenkomst ondertekenen en het recht van opstal vestigen. De projectmanager neemt de installatiewerkzaamheden en planning met je door. Hij of zij is je aanspreekpunt en houdt je op de hoogte van de voortgang.

Installatie

Als laatste stap wordt de zonne-energie installatie geplaatst. Wij regelen hier alles voor en stemmen dit met je af. Na afronding van de installatiewerkzaamheden worden de zonnepanelen aangesloten op een nieuwe netaansluiting en kan de eerste energie worden opgewekt. Vanaf dat moment ontvang je jaarlijks de Dakhuur-vergoeding en draag je bij aan een duurzamer Nederland.

Vraag een gratis voorstel aan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten?

Onze adviseurs zitten voor je klaar.
Bel voor meer informatie naar 085-401 7000