De zon. Energieleverancier voor iedereen.

Zonnepanelen zakelijk kopen of leasen. Unieke concepten voor ondernemers die een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid. Ons doel is om zonne-energie ook écht voor iedereen beschikbaar te maken. Of je nou wel of niet wilt investeren. Wel of geen geschikt dak hebt. Wij bieden de oplossing.

MKB ZonneLeasen

Duurzame oplossingen voor bedrijven

Met MKB ZonneLeasen wek je met je bedrijf je eigen zonne-energie op, sla je het op in accu’s en laat je je wagenpark 100% duurzaam rijden met je eigen laadpalen. Duurzaam, met hoog rendement en helemaal klaar voor de toekomst. En altijd zonder investering of benodigde subsidie.

Nog geen accu of laadpalen nodig? Geen probleem. Met MKB ZonneLeasen kies je zelf wat het best bij jouw onderneming past.

ZonneKopen

Heb je een bedrijfspand met geschikt dak? Dan is zakelijk zonnepanelen kopen dé oplossing. Door zonnepanelen te plaatsen, bespaar je direct op stroomkosten. Daarnaast zet je met jouw onderneming een grote stap voor de energietransitie in Nederland.

Met je onderneming echt duurzaam verschil maken. Het kan.

ZonneCarport

Rijden én werken op zonne-energie van je parkeerterrein.

Een carport met zonnepanelen op je eigen terrein. Slim verduurzamen met het hoogste comfort voor jou, je werknemers én je klanten.

  • Meervoudig en optimaal benutten van parkeerruimte
  • Direct laden op 100% eigen zonne-energie
  • Altijd droog en in de schaduw parkeren
  • Verduurzamen én besparen, met minimale inspanning of investering

Dakhuur

Om de energietransitie te versnellen moeten we grote slagen maken. Dat kan door lege bedrijfsdaken om te vormen tot opweklocatie van zonne-energie. Wij huren het dak van jouw bedrijf en plaatsen er zonnepanelen op. We regelen alles voor je en je ontvangt elk jaar een vaste vergoeding per geplaatst zonnepaneel.

De energie die op het dak wordt opgewekt, leveren we aan huishoudens die zelf geen zonnepanelen kunnen plaatsen. Direct winst voor je onderneming én de verduurzaming van Nederland.

De Groene WKR

Duurzaam ondernemen, zonder kosten.

Met de Groene WKR laat je jouw medewerkers voordelig via de loonstrook overstappen op zonne-energie. Door het fiscale voordeel, besparen medewerkers tussen de 15% en 45% op hun stroomkosten.

Dit proces is voor jou volledig kosteloos, georganiseerd en geautomatiseerd. De Groene WKR is dé arbeidsvoorwaarde voor duurzaam ondernemen. Ben jij klaar om echt duurzaam te ondernemen?

Hoe werken zonnepanelen?

Haal jouw energie uit de zon

Zonnepanelen: we zien ze steeds vaker op het dak liggen, maar hoe werken zonnepanelen nou precies? Achter elk paneel gaat een stukje vakmanschap schuil. Je ziet alleen het zonnepalen, maar dat is slechts de voorkant van een indrukwekkend systeem. De tientallen zonnecellen, doorgaans opgebouwd uit silicium, zorgen bij blootstelling aan de zon voor het opwekken van energie.

Daarmee zijn we er echter nog niet. De energie die wordt opgewekt door zonnepanelen noemen we gelijkstroom. Dit is een vorm van stroom die niet bruikbaar is voor onze elektrische apparatuur in huis, simpelweg omdat het niet kan worden omgezet in hoogspanning. Iets dat bij wisselspanning wel mogelijk is. Om gelijkstroom om te zetten in wisselstroom wordt zodoende gebruik gemaakt van een omvormer. Meer weten? Bezoek onze pagina hoe werken zonnepanelen.

Wat is de functie van een omvormer?

Een omvormer is de centrale schakel die zorgt voor het omzetten van gelijkstroom naar wisselstroom. Vanaf de zonnepanelen loopt een directe kabel naar de omvormer. Bij de keuze voor een omvormer houden we altijd rekening met de Wattpiek (Wp). Dit is de hoeveelheid stroom die wordt opgewekt in de best denkbare situatie. Zodra de omvormer functioneel is, dan kan de gelijkstroom uit de zonnepanelen worden omgezet in wisselstroom, bruikbaar voor elektronica in het huishouden.

omvormer zakelijk

De keuze voor een omvormer wordt gebaseerd op zowel de Wattpiek als de zonnepaneel schakeling (serie of parallel). Bij enie.nl maken we gebruik van omvormers van de merken GroWatt en SolarEdge. De omvormers worden periodiek en uitgebreid getest op kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie.

Zonnepanelen serie of parallel schakelen?

De beste keuze in elke situatie

In serie of parallel schakelen: het zijn termen die je mogelijk al eerder hebt gehoord. Bij een in serie geschakeld systeem zijn de panelen, zoals de term al doet vermoeden, in één serie met elkaar verbonden. Dit betekent in de praktijk dat het systeem zo sterk is als de zwakste schakel; in dit geval het paneel dat de minste energie opwekt.. Bij een parallel geschakeld systeem worden de zonnepanelen in een grote stroomkring op elkaar aangesloten, met het verschil dat elk paneel individueel wordt aangesloten op het circuit.

Wist je dat?

Een parallel geschakeld systeem voor zonnepanelen is voordeliger wanneer het dak gedurende de dag te maken krijgt met schaduwval óf wanneer de helling van het dak ongunstig is. De parallel schakeling voorkomt dan dat je zwakste paneel zorgt voor een aanzienlijk lagere energieopwekking door het complete systeem. Wekt één paneel toch minder energie op binnen een parallel schakeling, dan is de invloed op het geheel te verwaarlozen.

Ligt het dak van het bedrijfspand vrij voor zonlicht? Dan is een serieschakeling voor zonnepanelen altijd voordeliger en efficiënter.

Zonnepanelen zakelijk

Wat kosten zonnepanelen zakelijk?

De kosten voor het kopen van zakelijke zonnepanelen verschillen, en zijn onder meer afhankelijk van de keuze die jij maakt. Kies je bijvoorbeeld voor Dakhuur? Dan start je direct met besparen, zonder dat je hoeft te investeren. Ook ZonneLeasen is zo’n systeem. Een fraai totaalpakket voor het MKB, zonder dat een investering vereist is.

Kies je als bedrijf voor ZonneKopen, dan komen de zonnepanelen direct in eigen beheer. Een investering in de toekomst die zich binnen enkele jaren zal terugverdienen. Uiteraard voorafgegaan aan een uitgebreide analyse met voorstel op maat.

Rendement zonnepanelen zakelijk

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar rendement, of het nou gaat om de bedrijfsvoering of een investering in duurzaamheid. Het spreekt voor zich dat het aantal zonnepanelen dat op het dak komt te liggen de afhankelijke factor is van het uiteindelijke rendement. Ook het aantal zonuren en de hellingshoek van het dak zijn bepalend voor het rendement. Het rendement van een zonnepaneel ligt gemiddeld tussen de 15% en 22%. Een percentage waarin wordt uitgedrukt hoeveel procent van het zonlicht wordt omgezet in energie.

We berekenen het rendement in de praktijk altijd op basis van Wattpiek (Wp). Dit is het maximale rendement in de meest gunstige omstandigheden. Onder invloed van de Nederlandse weersomstandigheden zal een zonnepaneel gedurende haar levenscyclus tegen de 85% van haar maximale rendement bereiken. Overigens neemt ook het potentieel rendement van een zonnepaneel jaarlijks met 0,4 tot 0,55% af, hetgeen neerkomt op een verlies van circa 15% na 30 jaar trouwe dienst.

Garantie op zonnepanelen zakelijk

Zakelijk zonnepanelen aanschaffen? Dan profiteer je als bedrijf van onze uitgebreide garantie, waarmee je nu én in de toekomst optimaal profijt hebt van zonnepanelen.

Productgarantie

Onze leverancier biedt 15 jaar productgarantie. Zijn de zonnepanelen binnen 15 jaar defect? Dan zorgt het bedrijf voor kosteloze vervanging van de panelen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de duurzame kwaliteit van onze producten.

Vermogensgarantie

Het rendement van zonnepanelen neemt ieder jaar een fractie af. Met onze vermogensgarantie ben je verzekerd van tenminste 84,8% rendement na 25 jaar. Valt het vermogensverlies hoger uit, dan ontvang je een gratis vervanging of financiële compensatie.

Garantie omvormer

Onze merken zijn Growatt en SolarEdge. De Growatt-omvormer voor een in serie geschakeld systeem heeft een garantie van tien jaar. Op het parallel geschakelde systeem van SolarEdge zit een garantie van 12 jaar. Hier vallen ook optimizers onder, met een garantie van 25 jaar.

CO₂-uitstoot: de invloed van zonnepanelen

Naast het rendement is het natuurlijk prettig om ook een bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO₂-uitstoot. Vanuit de Overheid worden bedrijven eveneens aangemoedigd om zich hier onder het mom van verduurzaming in de komende jaren actief mee bezig te houden. Wanneer je als bedrijf zonnepanelen laat plaatsen en overstapt op duurzame zonne-energie, hoeveel CO₂-uitstoot bespaar je dan in de praktijk?

Hoewel niet direct met elkaar in verband gebracht, is ook bij de productie en het vervoer van zonnepanelen sprake van CO₂-uitstoot. Ook producenten en leveranciers hebben dus te maken met een CO₂-voetafdruk. Per kWp (1000 Wp) aan geïnstalleerde zonnepanelen, wordt door onze fabrikant zo’n 600 kg CO2 uitgestoten. Dat is dus iets minder dan 200 kg CO2 per zonnepaneel. En dat is inclusief de verwerking van grondstoffen, productie en het proces van recyclen.

CO₂ terugverdientijd

Eenmaal geïnstalleerd stoten zonnepanelen niets meer uit. Als een zonnepaneel (320 kWh) twee jaar lang duurzame stroom heeft opgewekt, heeft het voorkomen dat 320 x 0,364 x 2 = 233 kg CO2 is uitgestoten in de atmosfeer. Dat betekent dat een zonnepaneel van 355 Wp na twee jaar al de CO2-uitstoot als gevolg van de productie heeft gecompenseerd. Zonnepanelen wekken daarna nog 23 tot 28 jaar volledig duurzame, schone energie.

besparing co2 uitstoot

Als bedrijf heb je vaak de kans om een groot aantal zonnepanelen neer te leggen. Dat zorgt voor een aanzienlijke impact in het opwekken van groene stroom, en voorkomt het gebruik van grijze stroom. Een investering waarop je als bedrijf rendement pakt, terwijl je tegelijkertijd een substantiële impact maakt op het klimaat en je directe omgeving.

besparing co2 uitstoot

ISDE: subsidie op zonnepanelen voor zakelijke gebruikers

Wie als rechtspersoon wil investeren in duurzaamheid, die maakt kans op een subsidie onder de regeling ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’, afgekort ISDE. Je moet er echter snel bij zijn, want de subsidie loopt tussen 3 januari 2022 en 31 december 2022, en het totale budget dat beschikbaar is voor de subsidie ligt op 30 miljoen euro.

Voorwaarden ISDE subsidie

De subsidie voor zakelijke zonnepanelen is vastgesteld op €125 per kW piekvermogen. Aan de subsidie zijn overigens een aantal voorwaarden verbonden. Zo komen alle zakelijke partijen komen in aanmerking, met inbegrip van stichtingen, vof’s, commanditaire vennootschappen (cv) en maatschappen. Ook dient het netto eigen verbruik minimaal 50.000 kWh te zijn geweest, en is het kalenderjaar voorafgaand aan de aanvraag hiervoor leidend. Meer weten over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing?

In 4 stappen naar zonne-energie voor bedrijven

Introductie concepten

We vertellen je graag meer over onze unieke concepten om zonne-energie aantrekkelijk te maken voor ieder bedrijf, van het MKB tot de multinational. Wist je dat zonnepanelen voor bedrijven ook zónder investering mogelijk is? Onze adviseurs gaan graag het gesprek aan.

Analyse & Voorstel

Na een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs maken wij een voorstel op maat. Aan de hand van recente luchtfoto’s analyseren we het dak en bepalen we hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden.

Overeenkomst & Voorbereiding

Tevreden met ons voorstel? Dan tekenen we de overeenkomst. Uiteraard vertellen we je meer over de mogelijkheden voor bedrijven, zoals het aanvragen van subsidies om de overstap naar duurzame alternatieven zoals zonne-energie nog leuker te maken.

Installatie

De zonnepanelen worden op het dak of rondom het bedrijfspand geïnstalleerd. Wij zullen alles regelen en jou volledig ontzorgen, zodat je bezig kan blijven met het bedrijf. De zonnepanelen worden aangesloten op de netaansluiting en de eerste energie opgewekt. Met jouw bedrijf draag je bij aan een duurzamer Nederland.

Zakelijk investeren in zonnepanelen.

Zet samen met enie.nl de volgende stap naar écht duurzame energie, opgewekt vanaf het dak van jouw bedrijf. Met onze unieke concepten ben je voordelig onderweg naar een groene bedrijfsvoering, met een rendement dat zich direct aftekent. Onze adviseurs helpen graag om al je vragen te beantwoorden. Kies jij voor MKB ZonneLeasen, ZonneKopen, de Groene WKR of Dakhuur? We adviseren je vrijblijvend. Uniek: je kunt direct een vrijblijvende offerte aanvragen binnen ons ZonneConfigurator, óók voor bedrijven. Zonne-energie voor iedereen? Het kan.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben je net als wij klaar voor een duurzame toekomst? Vul hier je gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hulp nodig?

Onze adviseurs zitten voor je klaar.
Bel voor meer informatie naar 085 401 7000