Duurzaam Ondernemen

In toenemende mate ontstaat er interesse vanuit bedrijven om over te stappen op zonne-energie. Dit alles vanuit een financiële motivatie maar ook om zodoende tegemoet te komen aan de ambities om de duurzame perceptie van de organisatie (zichtbaar) te verbeteren. Vanuit enie.nl voegen wij hier graag een extra dimensie aan toe. Dit doen wij door een specifiek aanbod te maken voor de werknemers van een bedrijf. Op deze wijze wordt er collectief overgestapt op zonne-energie. Met als gevolg een meer intrinsieke interesse in de verduurzaming van het bedrijf en een stimulans in de gezamenlijkheid van werknemers onderling. enie.nl kenmerkt zich door juist op deze elementen in te spelen.

Collectieve start

Een inspiratiemoment door Patrick en Milan

Wij maken een uniek aanbod voor de werknemers met als gevolg dat medewerkers voordelig over kunnen stappen op zonne-energie en de onderlinge gezamenlijkheid een stimulans krijgt. Het startpunt van dit traject bestaat uit een inspiratiemoment (1 – 1,5 uur) onder leiding van Patrick en Milan van der Meulen – deze broers zijn opgeleid door de voormalig Vice-president van de VS, Al Gore. Tijdens deze bijeenkomst, op de bedrijfslocatie of bij ons de winkel, nemen we de medewerkers mee in de wereld van klimaatverandering, de noodzaak om duurzaam te ondernemen en de voordelen van collectief overstappen op zonne-energie via de werkgever. Uiteindelijk ontvangt de medewerker een voorstel inclusief een mogelijke financiering.

Volledige ontzorging

Wij ontzorgen volledig op de vormgeving en uitvoering van de collectieve overstap van de medewerkers. Dit omvat de volgende activiteiten:

  • ontwikkelen en vormgeven van een intern nieuwsbericht voor de medewerkers waarmee dit initiatief onder de aandacht wordt gebracht;
  • informatie- en inspiratiemoment op locatie;
  • inplannen van webcam adviesgesprekken waardoor medewerkers vrijblijvend en op een laagdrempelige manier een persoonlijk voorstel ontvangen van ZonAdviseur. Deze adviesgesprekken zullen kosteloos worden aangeboden;
  • verzorgen van de teruggave van de BTW op de investering;
  • inzichtelijk maken van de gezamenlijke opbrengst.

Inzicht in resultaat

De gezamenlijke energieopbrengst in beeld gebracht

Naast het collectieve prijsvoordeel voor werknemers door gezamenlijk over te stappen, zetten wij ons in voor de onderlinge collectiviteit door deze verduurzaming prominent in beeld te brengen. Dit doen wij door de gezamenlijke jaarlijkse opbrengst inzichtelijk te maken. Deze gegevens – in de vorm van o.a. CO2 besparing en besparing in geld- worden weergegeven op een groot beeldscherm welke in een geschikte ruimte in de bedrijfsomgeving geplaatst kan worden. Zodoende worden medewerkers en klanten bewust van de duurzaamheidsimpact die het bedrijf en haar medewerkers levert.

Een aantal organisaties die al gebruik hebben gemaakt van dit aanbod:

Aanmelden

Werknemerscollectief