Enie.nl vindt dat zonne-energie beschikbaar moet zijn voor elke Nederlander. Niet iedereen wil of kan duizenden euro’s investeren in zonne-energie. Enie.nl maakt voor al deze mensen de drempel om over te stappen zo laag mogelijk door zonnepanelen te huur aan te bieden. Maar wat zijn precies de voordelen van huur ten opzichte van koop?

Kosten van zonnepanelen huren

Vanuit een financieel oogpunt is zonnepanelen huren zeer interessant. Een grote eenmalige investering is niet nodig. Je betaalt elke maand een vaststaand bedrag gedurende de gehele huurperiode. Je bent daardoor als huurder volledig onafhankelijk van de stijgende energieprijzen in Nederland en komt nooit voor verrassingen te staan. Heb je een financiële meevaller en wil je de zonnepanelen tussentijds van ons overnemen? Geen enkel probleem, je kan het huurcontract elke maand opzeggen en de resterende waarde van de panelen betalen. Zonder gekke boetes of kleine lettertjes. Bekijk het rekenvoorbeeld voor meer informatie over de kosten.

Door de technische ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie is zonnepanelen huren sinds kort goedkoper dan een regulier grijs energiecontract. Je bespaart dus vanaf het moment dat je instapt op maandelijkse energiekosten. Zonnepanelen zijn daarom niet alleen een hele duurzame keuze, maar zijn ook nog eens financieel erg aantrekkelijk. Bij enie.nl komen na een huurperiode van 10 jaar de panelen volledig in jouw bezit. Omdat zonnepanelen ruim 30 jaar meegaan, betekent dit dat je 20 jaar kunt genieten van je eigen zonne-energie. Wil je meer lezen over welke producten wij gebruiken, en waarom? Bezoek dan onze producten pagina.

Verzekerd van service, garantie en onderhoud met zonnepanelen huren

Als je besluit zonnepanelen te huren, wordt na het adviesgesprek de zonne-installatie binnen enkele weken gratis geïnstalleerd. De panelen liggen bij jou op het dak, maar blijven in bezit van de verhuurder. Onderhoud aan het systeem komt daarom ook niet voor jouw rekening. Als er tijdens de huurperiode iets mis is met de installatie, zorgen wij ervoor dat we het oplossen. Klanten van enie.nl krijgen toegang tot een speciale app waardoor je altijd precies kunt zien wat je zonnepanelen opleveren. Merk je in de monitoring dat de opbrengst minder is dan beloofd? Dan betalen wij jou gewoon het verschil terug. Als je meer opwekt is deze winst voor jou. Geïnteresseerd? Bereken nu in één minuut jouw maandbedrag.

Zonnepanelen huren in 3 stappen

Wensen en mogelijkheden

Binnen één werkdag nemen we contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Het gesprek vindt op afstand plaats door middel van schermdeling. Zo weet je snel of je woning geschikt is voor zonnepanelen.

De offerte

Je ontvangt dezelfde dag de offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie voor jouw woning.

De installatie

De zonnepanelen worden binnen één werkdag geïnstalleerd, jij ontvangt vooraf een checklist zodat je precies weet waar je aantoe bent.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

  • Met een simulatieprogramma kijken we naar de zon-instraling op jouw woning. Op deze manier kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel stroom de zonnepanelen gaan opwekken en hoeveel je gaat besparen.

    Ben je benieuwd naar de kosten? Bekijk hierboven een schatting van het maandbedrag. Wil je exact weten wat zonnepanelen huren jou gaat kosten? Check je dak en bereken in één minuut jouw maandbedrag met de zonne-configurator.

    Hulp nodig?

    Onze klantenservice doet er alles aan om de zon bij je te laten schijnen.