Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Met de huidige stroomprijzen kost dit jaarlijks al snel 805 euro en blijven de stroomtarieven stijgen. Stel, je gaat deze stroom zelf opwekken met zonnepanelen dan heb je ongeveer 14 zonnepanelen nodig. Je kan vervolgens kiezen om de zonnepanelen te kopen of te huren. Hieronder leggen we uit wat het voordeel is per optie.

ZonneHuren
Voor 14 zonnepanelen betaal je bij ons een vast maandbedrag van gemiddeld 55 euro. Op jaarbasis betaal je dus 660 euro. Daarmee is je jaarlijkse besparing 145 euro, zonder ook maar een euro te investeren. Na 15 jaar dragen we de zonnepanelen kosteloos over en betaal je niks meer voor de opgewekte stroom. We zorgen voor de gehele installatie, onderhoud en monitoring van het systeem.

ZonneKopen
Kies je ervoor om de zonnepanelen te kopen dan bedraagt de totale investering voor 14 zonnepanelen zo’n € 3.900,00 (excl. btw, want de btw kun je terugkrijgen). Op die manier heb je de investering al met 4,9 jaar terugverdiend terwijl de zonnepanelen zo’n 30 jaar meegaan. Wij doen de installatie, en zorgen dat je de stroomopbrengst kunt monitoring. Ook kunnen wij de btw terugvragen.

Gratis offerte

Benieuwd naar de voordelen voor jouw situatie? Vraag dan nu een offerte aan.