Zonnepanelen en een thuisbatterij

Heb je zonnepanelen op je dak? Goed bezig. De duurzame stroom die je overdag opwekt gebruik je voor huishoudelijke apparaten. Maar ‘s avonds als de zon achter de horizon is verdwenen? Dan gebruik je nog gewoon de stroom van het elektriciteitsnet. Zonde eigenlijk, want een groot deel van de zonnestroom gebruik je niet zelf. Tijd dus voor een efficiënte oplossing. Wie echt álles uit de zelf opgewekte zonne-energie wil halen kiest voor een ZonneAccu of thuisbatterij. Een slim één-tweetje in combinatie met zonnepanelen.

* enie.nl verwacht eind 2022 de thuisbatterij aan te kunnen bieden. Schrijf je daarom nu alvast in, zodat we je via de mail op de hoogte kunnen houden.

Zonnestroom opslaan in de thuisbatterij

De oplossing van de toekomst

De energietransitie is – al dan niet gedwongen – in volle gang. Steeds meer huishoudens kiezen voor een duurzame oplossing en besparen honderden euro’s op hun energierekening. Belangrijk, want de kosten voor energie en gas stijgen, en dankzij zonnepanelen ben je minder afhankelijk van het dure energienet. De thuisbatterij of ZonneAccu is een volgende stap om efficiënter gebruik te maken van de zonnestroom die we overdag opwekken met zonnepanelen. De thuisbatterij kent dan ook veel voordelen:

  • Minder terugleveren, meer zelf benutten
  • Volledig beschermd tegen tijdelijke stroomuitval
  • Elektrische auto? Laad altijd op 100% zon

De ZonneAccu is complementair aan het systeem van zonne-energie in eigen huis. Ontdek nu al de voordelen en profiteer straks.

Thuisbatterij kopen

Slim en toekomstbestendig

De zonne-energierevolutie is in volle gang. Huishoudens en bedrijven worden steeds duurzamer, en in toenemende mate zelfvoorzienend. Een goede ontwikkeling. Dat brengt wel een uitdaging: op zonnige dagen wordt het elektriciteitsnet zwaar belast.

Dankzij thuisbatterijen en een slimmer stroomgebruik lossen we dit op. Zo benutten we zonne-energie wanneer het wordt opgewekt en slaan we de rest op voor wanneer de zon niet schijnt.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Momenteel mag je als eigenaar van zonnepanelen nog salderen. Dat betekent dat je energieverbruik aan het einde van het jaar door de energieleverancier wordt weggestreept tegen het overschot aan zonnestroom die je teruglevert aan het net. De salderingsregeling wordt na 2025 echter in forse stappen afgebouwd, waardoor de stroom die terugvloeit naar het energienet een stukje minder waarde heeft. Van huishoudens wordt dus min of meer gevraagd om efficiënter om te gaan met de opgewekte stroom uit zonnepanelen. De ZonneAccu maakt dat mogelijk.

De thuisbatterij is momenteel nog een relatief nieuw product op de Nederlandse markt, maar in de landen om ons heen raakt het al steeds meer ingeburgerd. Niet zonder reden: het is belangrijk dat we onze afhankelijkheid van het stroomnet afbouwen, zodat we voordeliger uit zijn en efficiënter omgaan met de zonne-energie die we opwekken.

Welke thuisbatterij heb ik nodig?

Net als bij zonnepanelen heb je ook bij de thuisbatterij meer dan voldoende mogelijkheden. Rondom het kopen van een thuisbatterij speelt de opslagcapaciteit een belangrijke rol. Deze opslagcapaciteit van de thuisbatterij start doorgaans bij 9,6 kW en loopt door tot 25,6 kW. Wil je weten welke opslagcapaciteit past bij jouw zonnesysteem? Bij een jaarverbruik tot 7.000 kWh is een opslagcapaciteit van 9,6 kW in principe altijd voldoende. Wel adviseren we om ook toekomstige investeringen in duurzaamheid, zoals een eigen laadpaal aan huis, mee te nemen in de keuze voor de ZonneAccu. Wil je een thuisbatterij kopen? Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

In drie stappen je eigen thuisbatterij

Je aanvraag

Laat je gegevens nu alvast achter, we nemen contact op zodra we actief starten met de verkoop van de thuisbatterij.

Advies op maat

Nadat we contact met je hebben opgenomen, ontvang je dezelfde dag de offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie voor jouw woning.

Ready to go

De ZonneAccu wordt vakkundig geïnstalleerd. Vanaf die installatiedag sla jij je eigen zonne-energie al op!

Offerte aanvragen ZonneAccu

Vul je gegevens in en we bellen je binnen een dag op.

Offerteaanvraag ZonneAccu

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten over de thuisbatterij?

Onze adviseurs helpen je graag verder. Heb je vragen over het product, subsidies of de huidige mogelijkheden? Wij zitten voor je klaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons op 085 401 7000