Wat is jouw rol bij enie.nl?

Ik ben Salescoach en Verkoopadviseur Zonne-energie. Ik ben bij enie.nl begonnen als Verkoopadviseur. Toen we overgingen op het werken vanuit Holacratie* ben ik doorgestroomd naar Salescoach, ik doe dit nu een half jaar en vind het ontzettend leuk.

Als Verkoopadviseur voer ik dagelijks zo’n 7 à 8 adviesgesprekken. Mensen komen bij ons binnen via een offerteaanvraag. Dan plannen we een adviesgesprek in, die ze met mij of een van de andere adviseurs voeren. Na het adviesgesprek en ondertekenen van de offerte blijf ik aanspreekpunt, tot na de installatie. Tevreden klanten laten mij na de installatie regelmatig weten hoe blij ze zijn met de zonnepanelen op hun dak.

*Enie.nl werkt Holacratisch. Holacratie is een manier van werken waarbij we niet uitgaan van een ‘klassieke’ top-down structuur, maar waar een groot deel van de sturing en verantwoordelijkheid bij de medewerkers ligt. We werken niet met afdelingen en functies, maar met cirkels en rollen. Iedereen kan zo een rol vervullen waar hij/zij goed in is!

Wat maakt jouw werk leuk?

Voor mij is het de afwisseling, daarom is deze rollenstructuur echt top. Ik kan niet altijd hetzelfde doen. Ik vind het fijn dat ik mijn verkoopgesprekken kan voeren met de klant, en een uur later in gesprek ben met een collega om hem of haar zo goed mogelijk te helpen. Uiteindelijk ben ik de hele dag mensen aan het helpen: klanten aan groene stroom of collega’s om hun werk nog beter uit te voeren.

Waar put jij het meeste energie uit?

Het zijn eigenlijk meerdere dingen. Leuk klantcontact is heel belangrijk voor mij, ik houd niet van statische gesprekken. Een adviesgesprek mag ook best gezellig zijn! Maar ook het opbloeien van ons team vind ik mooi om te zien. Daarnaast hebben we binnen onze cirkel elke week een brainstormsessie waar we kijken hoe we de klantbeleving maar ook onze werkzaamheden zo goed mogelijk vorm kunnen geven. Dat is eigenlijk een wekelijks stukje teambuilding.

Hoe zou jij enie.nl omschrijven?

Ik zie enie.nl als een snel ontwikkelende, jonge maar professionele organisatie. Doordat het een snel ontwikkelende organisatie is mag je echt onderdeel zijn van die ontwikkeling en het leerproces. Er is ruimte om fouten te maken, daar leer je alleen maar van. Dat houdt me scherp en gemotiveerd.

“Leuk klantcontact is heel belangrijk voor mij, ik houd niet van statische gesprekken. Een adviesgesprek mag ook best gezellig zijn!”

Wat zouden nieuwe collega’s moeten weten over enie.nl?

Het belangrijkste is dat je de ruimte krijgt om jezelf te ontplooien, hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt en wat past het beste bij je past. Holacratie draagt hier heel goed aan bij. Sommige rollen spreken de een meer aan dan de ander. Je krijgt dan de kans om de rol die je tof vindt uit te voeren, wanneer je je team hiervan kan overtuigen. Dat is uiteindelijk een democratisch proces.

Wil je ook werken als Verkoopadviseur Zonne-energie bij enie.nl en net als Jeffrey elke week tientallen mensen helpen met de overstap naar zonnepanelen? Bekijk onze vacature voor de rol hier!