We hielden een kort interview met Merijn Bennen, die momenteel stage loopt binnen de People & Culture-cirkel. Deze cirkel is binnen enie.nl verantwoordelijk voor het zoeken van nieuwe enieanen; het creëren en onderhouden van een goede en gezonde werksfeer; het on- en off-boarden van collega’s; het faciliteren van evaluatie- en feedbackmomenten en nog véél meer. Als stagiair krijg je natuurlijk ruimte en ondersteuning voor je schoolopdrachten, maar werk je daarnaast aan een scala aan werkzaamheden. 

Wat voor stage doe jij bij enie.nl?

Ik loop op dit moment stage in de cirkel People & Culture. Ik zit in het derde jaar van mijn studie, en voer dus naast de dagelijkse werkzaamheden een aantal opdrachten en onderzoeken uit.

Hoe is het om bij enie.nl stage te lopen?

Bij enie.nl krijg ik alle ruimte om me te ontwikkelen. Dat klinkt misschien wat vaag, maar ik kan rollen pakken die me interesseren of waar ik me graag meer in wil verdiepen. Ik voel me zelden een stagiair maar eigenlijk altijd een volwaardig medewerker. Door de verantwoordelijkheden die ik krijg word ik uitgedaagd.

Merijn, Stagiair People & Culture enie.nl

Hoe zou jij de cultuur bij enie.nl omschrijven?

Toen ik binnenkwam was het natuurlijk even wennen. Maar wat me meteen opviel is dat er geen ‘eilanden’ zijn. Iedereen is betrokken met elkaars werkzaamheden. Hierdoor werd ik ook ontzettend snel in de groep opgenomen. Om meteen een goede indruk te krijgen, heb ik in mijn eerste dagen bij veel mensen meegekeken. Werkoverleggen, adviesgesprekken, klantenservice: iedereen nam de tijd om me wat van hun werkzaamheden te laten zien.

Wat zijn jouw werkzaamheden?

Ik heb een breed rollenpakket. Zo ben ik veel bezig met recruitment en de onboarding van nieuwe collega’s. Het is erg leuk om nieuwe collega’s een zo goed mogelijke start te laten maken, daar werken we hard voor. Ook focus ik me veel op employer branding, waar ik mijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan. Daarnaast doe ik veel verschillende administratieve werkzaamheden waarbij ik veel schakel met alle collega’s. En ook leuk; ik organiseer en ‘host’ de maandelijkse (digitale) updateborrel! Een tof terugkerend moment waarop iedere cirkel bij enie.nl laat zien waar hij/zij mee bezig is.

“Iedereen is betrokken met elkaars werkzaamheden. Hierdoor werd ik ook ontzettend snel in de groep opgenomen.”

Wat zouden nieuwe stagiaires moeten weten over enie.nl?

enie.nl is een organisatie waar ontzettend veel kansen en uitdagingen liggen. Pak deze kansen vooral! Er is echt veel ruimte om je te ontwikkelen. En daarnaast is het handig om te weten dat er een aantal collega’s het gevoel hebben dat ze onverslaanbaar zijn op onze pingpongtafel. Dus, doe je best om ze ongelijk te bewijzen!

Wat doe jij al voor een duurzame wereld?

Sinds mijn stage bij enie.nl ben ik steeds meer het belang van een duurzame levensstijl gaan inzien. Op de werkvloer komt het onderwerp vaak en op allerlei verschillende manieren aan de orde. Tijdens een van de updateborrels vertelde marketing-collega Wessel over zijn beweegredenen om geen vlees te eten. Door zijn presentatie ben ik gestopt met dagelijks vlees eten. Ook probeer ik te letten op het verminderen van het kopen van plastic. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nog heel veel meer kan (en wil) doen!

Zoek je een leuke stage met veel ruimte voor eigen initiatief, een breed takenpakket, een informele werksfeer en hele gezellige, jonge collega’s? Kijk snel op onze vacaturepagina. Wie weet sta je binnenkort naast Merijn bij de koffieautomaat.