Onze missie

We streven naar een wereld waarin iedereen zelf duurzame energie opwekt. Waarin we energie transparant met elkaar kunnen uitwisselen en tegelijk de wereld schoner maken. Om dat te bereiken moet er nog veel gebeuren. Gelukkig is de technologie al lang ontwikkelt en hoeven we dit alleen nog maar toe te passen. Wat overblijft is de morele vraag:
Stap jij ook over op duurzame energie?

Gelukkig hebben al meer dan 400.000 Nederlandse huishoudens die vraag met een ‘ja’ beantwoord, maar we moeten sneller. Wij werken elke dag keihard om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om ook over te stappen op eigen zonne-energie. Zo bouwen ook wij aan de wereldwijde zonnedak revolutie. Durf te kiezen.

Niet de beste van de wereld, maar de beste voor de wereld

Over de hele wereld zijn er talloze bedrijven die ook graag een duurzame impact willen maken. Al deze bedrijven verenigen zich onder de vlag van B Corp. Dat is een internationaal netwerk van Benefit Corporations. Het is een certificering voor bedrijven die hun producten en diensten inzetten voor een betere wereld, transparantie nastreven en gelijkheid realiseren. Je mag best commercieel zijn, als je maar zorgt voor impact op sociaal en duurzaam gebied. Want daar gaat het bij B Corp uiteindelijk om: ‘Using business as a force for good’. Inmddels zijn er 2.600 B Corps wereldwijd. Bekende voorgangers zijn o.a. Tony’s Chocolonely, Triodos Bank en Ben & Jerry’s.

We zijn trots dat we in 2018 officieel benoemd zijn tot B Corp organisatie. Hiermee worden onze kernwaarden erkent en kunnen we samenwerken met andere bedrijven die dezelfde visie omarmen. Bekijk hier de beoordeling van enie.nl: bcorporation.net/directory/enienl