Waarom zonnepanelen kopen?

Verduurzamen is de laatste jaren een hot topic. De hoge energieprijzen en nadrukkelijke aandacht voor de energietransitie brengen dit in een stroomversnelling. Steeds meer mensen stappen over op zonne-energie of isoleren de woning. Wist je dat al meer dan 1.500.000 Nederlanders zonnepanelen op hun dak hebben laten plaatsen? Zij besparen elke maand veel geld, wonen duurzamer en zijn helemaal klaar voor een zonnige toekomst. Wacht niet langer en stap net als duizenden Nederlanders over op zonne-energie van enie.nl!

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen kopen?

 • Zonne-energie volledig in eigen beheer
 • Vanaf de eerste dag 100% besparen op energiekosten
 • Geld verdienen na de terugverdientijd
 • Een significante waardestijging van de woning

De voordelen van zonnepanelen komen zeker in deze tijd steeds duidelijker naar voren. Met eigen, 100% duurzame energie uit zonnepanelen bespaar je al zeker honderden euro’s per jaar. Een investering die zichzelf snel terugverdient.

Wil je niet direct kopen, dan kan je overigens ook kiezen voor zonnepanelen huren. Ontdek meer over de mogelijkheden.

Rendement van zonnepanelen

De opbrengst en het rendement van zonnepanelen wordt berekend op basis van het vermogen in Wattpiek en de verwachte opbrengst van zonnepanelen in kWh (kilowattuur). Op basis van de huidige energieprijzen zullen jouw zonnepanelen zorgen voor een gemiddelde besparing hoger dan 1.000 euro per jaar. En omdat je de zonnepanelen vanaf dag 1 in eigen beheer hebt, geniet je direct van alle voordelen. Investeren in zonnepanelen met de belofte van een korte terugverdientijd.

Zonne-energie opwekken

Duurzaam en voordelig

Met je investering in zonnepanelen bespaar je direct op je maandlasten. De prijzen van elektriciteit stijgen, terwijl jij niets meer voor je stroom betaalt. Met 10 zonnepanelen bespaar je snel 800 euro per jaar. Hiernaast krijg je ook nog eens de btw terug op je investering. Ook wanneer de Salderingsregeling voor zonnepanelen na 2025 afloopt, blijft zonnepanelen kopen een rendabele keuze.

De prijs van een zonne-installatie is sterk afhankelijk van het type en vermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Wil je graag precies weten wat zonnepanelen je gaan kosten? Bereken in één minuut je prijs.

Verduurzamen van de woning met zonnepanelen

De meest duurzame energie is de energie die je zelf opwekt. Zonder tussenkomst van energieleveranciers en écht van de bron. Op die manier kan je jouw CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen.

Om je een beeld te geven: de CO2-uitstoot die je bespaart met een gemiddelde zonne-energie-installatie, staat gelijk aan het besparen van de uitstoot van 628.127 kilometer rijden. Dat is wel de moeite waard.

Waarom zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen dragen bij aan een beter energielabel voor je woning. Sinds 1 januari 2015 is het energielabel voor iedereen die een huis wil kopen, verkopen of verhuren verplicht. Een woning met zonnepanelen is in de praktijk altijd meer waard. Wil je in de toekomst verhuizen? Dan ontvang je dankzij zonnepanelen een betere prijs voor je woning. Het is dan ook belangrijk om na de installatie van zonnepanelen je energielabel te (laten) veranderen. Zonnepanelen verdienen zich door de stijgende energieprijzen al tussen de 3 en 6 jaar terug! Een goede investering dus, zeker omdat zonnepanelen ruim 30 jaar meegaan. Wij geven je het beste advies over zonnepanelen.

Kosten zonnepanelen berekenen

Benieuwd wat zonnepanelen jou opleveren en meer weten over de kosten? Bereken jouw voordeel uit zonnepanelen. Binnen één minuut.

Prijs berekenen zonnepanelen

20.000+Klanten

8 jaarErvaring

Onze partners

700.000zonnepanelen geplaatst

Gelukkige klanten

In 3 stappen naar zonnepanelen

Inschrijven

We nemen binnenkort contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken, en plannen alvast een adviesgesprek in.

Zonnepanelen adviesgesprek

Het adviesgesprek vindt online op afstand plaats. Zo komt er niemand over de vloer. Slim, vrijblijvend en toegankelijk.

Installatie van de zonnepanelen

In de meeste gevallen worden de zonnepanelen binnen één dag geïnstalleerd.

Benieuwd naar de opbrengst van zonnepanelen kopen?

Vul je gegevens in en onze adviseurs nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk al onze veelgestelde vragen of neem contact op!

 • Hoe werkt de btw-teruggave?

 • Hoeveel CO₂-uitstoot bespaar je met je zonnepanelen?

 • Moet je zonnepanelen schoonmaken?

 • Wat brengt een zonnepaneel op?

 • Wat doet de omvormer?

 • Wat is het verschil tussen serie of parallel geschakeld?

Kennisbank artikelen

Onze ideeën bieden jou de ruimte om te kiezen voor zonnepanelen huren of kopen. Twijfel je nog welke optie – zonnepanelen kopen of huren – bij jou past? Onze adviseurs staan altijd voor je klaar en geven het beste advies in elke situatie. Wil je nog meer informatie over zonnepanelen lezen? In onderstaande artikelen vertellen we je meer over het product.

De salderingsregeling, wat is dat precies?

De hoeveelheid energie die je per jaar teruglevert, wordt op de jaarrekening per kWh verrekend met je energierekening; dit heet salderen. Vanaf 2023 verandert deze regeling. Benieuwd wat dat voor jou kan betekenen?

Meer lezen

Hoe werken zonnepanelen?

Wij geven je antwoord op de vraag ‘hoe werken zonnepanelen?’, met zoveel mogelijk algemene informatie over het product en systeem. We bespreken de afmetingen van een zonnepaneel, het proces van energie opwekken, de levensduur van een paneel/systeem, de capaciteit, de potentiële opbrengst en de terugverdientijd.

Meer lezen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe dan ook; zonnepanelen zijn altijd een hele slimme financiële keuze.

Meer lezen

Onze projecten

We zijn volop actief met de realisatie van prachtige projecten. Dat doen we in de woonwijk, maar ook op sportverenigingen en bij bedrijven. Een impressie van onze projecten vind je hier.

Zonnepanelen voor het project ‘Fûgelfrij’

15 duurzame woningen in De Klamp, Leeuwarden - All-Electric Living - kiezen voor de toekomst - Met een nieuwe woning van Duurzaam Wonen.nl in de Klamp ben je volledig voorbereid op de duurzame ontwikkelingen van de toekomst.

Lees verder

Sporten op slimme energie - Het kan

Met zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Nu is het ook voor sportclubs en verenigingen mogelijk om deze stap te maken zonder investering. Zo draag je als club bij aan een schone sportomgeving van huidige én toekomstige sporters.

Lees verder

Zonnepanelen voor het project ‘Loevestein’

4 duurzame gezinswoningen in Gorredijk - Kiezen voor de toekomst. Met een EPC van 0,0 zijn de woningen energieneutraal en zijn je energielasten lekker laag. De woningen van Loevestein zijn standaard voorzien van 15 zonnepanelen die door ons, enie.nl, worden geïnstalleerd.

Lees verder

Meer weten?

Wil je graag persoonlijk contact over het kopen van zonnepanelen? Bel met onze adviseurs via 085-401 7000