Is het mogelijk om gratis zonnepanelen te laten installeren? Ja hoor, dat kan. Zonnepanelen huren geeft je alle voordelen van zonnepanelen, zonder een cent te investeren. Zo houd je je spaargeld over voor leuke dingen of andere manieren om je huis te verduurzamen. Door zonnepanelen te huren heb je dus eigenlijk een abonnement op de zon. Slim, gemakkelijk en zorgeloos. Dat doen we bij enie.nl op deze manier:

  • Na de installatie van zonnepanelen betaal je een vast maandbedrag voor de opgewekte energie;
  • Je bent altijd verzekerd van een hoge opbrengst dankzij onze opbrengstgarantie, en
  • Zonnepanelen huren doe je voor slechts 10 jaar, daarna neem je het systeem volledig over.

Ben je benieuwd hoe dit er voor jou uit komt te zien? Maak vrijblijvend gebruik van onze ZonneConfigurator en ontdek binnen één minuut wat jij straks gaat besparen. Door de mogelijkheid van zonnepanelen huren aan te bieden, is het voor meer mensen mogelijk om te profiteren van de voordelen van zonne-energie.

Voordelen zonnepanelen huren

  • Geen kosten voor installatie systeem
  • Zonnepanelen óók in eigen beheer
  • Zorgeloos stroom opwekken
  • Zonnepanelen meeverhuizen

Zonnepanelen op je dak, zonder dat je geld hoeft te investeren. Het is een concept waarmee we zonne-energie voor meer mensen toegankelijk willen maken. De voordelen van zonnepanelen huren zijn talrijk. Wat zijn die voordelen? Je hoeft geen cent te investeren en geniet toch van zonnepanelen. Dat heeft te maken met de huurconstructie zonder initiële kosten. Wel betaal je maandelijks een vast huurbedrag. Dat bedrag ligt natuurlijk altijd een stuk lager dan de opbrengst en kostenbesparing.

Na 10 jaar loopt de huurconstructie voor zonnepanelen af. Je krijg de zonnepanelen volledig in eigen beheer en geniet nog zeker 15 jaar, en vaak langer, van alle voordelen van zonne-energie. Het opwekken van zonne-energie was nog nooit zo interessant. Defecten, garanties en de volledige administratie: alles is al voor je geregeld! Krijg je binnen de huurperiode toch te maken met problemen of heb je ergens hulp bij nodig? Wij nemen het voor je uit handen, en dus geniet je zorgeloos van voordelige, duurzame energie van eigen dak.

Zonnepanelen meenemen? Dat kan! Stel dat je over een aantal jaren wilt verhuizen naar een nieuwe huur- of koopwoning: je mag dan de zonnepanelen meenemen naar het nieuwe adres of een afspraak maken met de verhuurder voor het afkopen van het systeem.

Wil jij op korte termijn profiteren van alle voordelen van zonnepanelen huren? Het kan. We maken zonne-energie voor iedereen mogelijk, ook op jouw adres. Bespaar binnenkort al honderden euro’s op je energierekening. Wel zo prettig in deze tijd! Dit is hét moment om te investeren in je eigen duurzame toekomst.

Waarom zonnepanelen huren?

Overstappen op zonnepanelen huren? In deze grafiek zie je jouw voordeel. Zo reken je vanaf dag één af met stijgende stroomkosten. Al na 10 jaar worden de zonnepanelen van jou en betaal je vanaf dat moment € 0,- voor je zonne-energie. Je geniet dan nog zeker 20 jaar van je eigen zonnepanelen, inclusief garanties.

Kosten zonnepanelen huren versus grijze stroom enie.nl

Zonnepanelen huren of kopen?

Veel mensen die een duurzame investering overwegen, hikken aan tegen de kosten. Geen zorgen! Je profiteert altijd van een korte terugverdienperiode en een hoge zonnepanelen opbrengst. Waarom kiezen steeds meer mensen voor het huren van zonnepanelen, ten opzichte van kopen?

Zonnepanelen huren zonder initiële kosten

Je begint pas met 'betalen' voor de zonnepanelen zodra het systeem al een maand op je dak ligt. Geen initiële kosten dus.

De kosten zijn altijd flink lager dan de opbrengst

Je vaste maandbedrag is altijd lager dan je maandelijkse opbrengst uit zonnepanelen. Daar is onze duurzame garantie voor zonne-energie.

Geen verrassingen

Gedurende de looptijd van de huurconstructie liggen onderhoud, garantie en administratie rondom de zonnepanelen in onze handen. We ontzorgen jou volledig.

Hoe werken zonnepanelen?

Achter de zonnepanelen op je dak gaat een knap staaltje techniek schuil. Hoewel de pv panelen in de spotlight staan, kunnen zij het werk niet alleen doen. Wat haal je eigenlijk precies in huis als je zonnepanelen huurt en hoe werken zonnepanelen precies?

Een zonnepaneel bestaat uit een verzameling van tientallen zonnecellen. Deze zonnecellen zijn in de meeste gevallen gemaakt van silicium. Dankzij de blootstelling aan zonlicht komt energie vrij, dat we het photovoltaïsch effect noemen. De energie die vrijkomt op het zonnepaneel is gelijkstroom. Dit is stroom die je niet kunt gebruiken om je apparaten van energie te voorzien, want hier heb je veelvuldig te maken met een piekvraag naar stroom. De omvormer is dan ook een onmisbare schakel, en zorgt ervoor dat de gelijkstroom wordt omgezet in wisselstroom.

Zonnepanelen huren bij enie.nl

Duurzaam besparen

Zonnepanelen huren is dé oplossing als je wil genieten van alle voordelen van zonnepanelen, maar je spaargeld liever anders besteedt. Het mooiste? Alsnog dalen je energiekosten direct. Je houdt dus niet alleen je spaargeld op zak, maar vult het elke maand aan. Lees meer over de kosten van zonnepanelen.

Omdat wij gedurende de huurperiode schriftelijk eigenaar zijn, dragen we zelf alle risico’s. Je bent dus verzekerd van een persoonlijk advies en de beste materialen, fabrikanten en installatiepartners.

Garantie, onderhoud en verzekering

Wij regelen het

Is je dak geschikt voor zonnepanelen? Super. Dan is alles van jouw kant al geregeld. Wij doen de rest. Zo hoef jij je minimaal in te spannen en bent altijd verzekerd van de maximale opbrengst. Wij zijn tijdens de huurperiode volledig verantwoordelijk voor:

  • Onderhoud en service
  • Alle verzekeringen
  • De opbrengst van de zonnepanelen

Na de huurperiode laten we je natuurlijk niet zitten. Onze zonnepanelen hebben de langste garanties op de markt. Als de huurperiode is afgelopen, geniet jij nog zeker 20 jaar van zonne-energie van eigen dak.

Voorwaarden zonnepanelen huren

Heb je voldoende budget om de zonnepanelen over te nemen? Dan maken we dat natuurlijk mogelijk. Je kunt het huurcontract elke maand probleemloos opzeggen. Ga je verhuizen? Dan kan je in samenspraak met de nieuwe bewoners het huurcontract overdragen, uiteraard tegen dezelfde voorwaarden. Je kan de zonnepanelen ook meeverhuizen naar je nieuwe woning. Voor € 75,- per zonnepaneel halen wij het systeem van je dak en installeren de zonnepanelen op je nieuwe woning.

Aan het einde van de 10-jarige huurperiode neem je de zonnepanelen voor € 25,- per zonnepaneel inclusief overige apparatuur over. Daarna geniet je nog zeker 20 jaar van je zonnepanelen zonder maandelijkse kosten. Vraag een gratis voorstel aan of bereken direct je maandbedrag.

Zonnepanelen huren in 3 stappen

Wensen en mogelijkheden

We nemen binnenkort contact op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.

De offerte

Je ontvangt nog dezelfde dag de offerte met hierin het kostenoverzicht en gedetailleerde informatie voor jouw woning.

De dag van de installatie

De zonnepanelen worden binnen één werkdag geïnstalleerd. Vooraf ontvang je een checklist zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Kennisbank zonnepanelen huren

Raak je niet uitgelezen over zonnepanelen? Dan vind je deze artikelen vast interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, terwijl de stroom die je niet gebruikt kan worden gesaldeerd.

Meer lezen

Hoe werken zonnepanelen?

Informatie en specificaties over zonnepanelen. We geven antwoord op de vraag ‘hoe werken zonnepanelen?’, met zoveel mogelijk algemene informatie over het product en systeem. Ook bespreken we de afmetingen van een zonnepaneel, het proces van energie opwekken, de levensduur van een paneel/systeem, de capaciteit, de potentiële opbrengst en de terugverdientijd.

Meer lezen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe dan ook; zonnepanelen zijn altijd een hele slimme financiële keuze.

Meer lezen

Bereken jouw prijs

Kom er met onze ZonneConfigurator binnen 1 minuten achter wat zonnepanelen jou opleveren.