Zonne-energie opwekken met een goed gevoel

De partners en fabrikanten waar we mee samenwerken hebben een grote impact op de maatschappij en het klimaat. Daarom zijn we in elke productkeuze uiterst selectief. Zo geniet je bij enie.nl, naast natuurlijk de beste garanties, opbrengst en levensduur, áltijd van producten van leveranciers met B Corp DNA. Dus; duurzame en circulaire productie, eerlijke en veilige werkomstandigheden en een positieve impact op directe en indirecte omgeving.

Op deze pagina duiken we kort in de techniek van onze producten en lees je alles wat je verder wilt weten; van de garanties tot aan de CO₂-uitstoot tijdens de productie. Zo weten jij en wij altijd zeker dat we op de best mogelijke manier zonne-energie opwekken.

Onze productpartners

logo's producenten enie.nl

Zonnepanelen van zonne-energiepionier Trina Solar

Zeker van kwaliteit

Wij werken met de zonnepanelen van de marktleider op het gebied van innovatie in de zonne-energiemarkt: Trina Solar. Omdat het bedrijf al in 1997 werd opgericht, geldt het als een echte zonne-energiepionier.

Met zonnepanelen van Trina Solar ben je verzekerd van de allerhoogste opbrengst voor jouw dak. Ook voor de lange termijn: met 25 jaar vermogensgarantie voorzien deze zonnepanelen je in 2047 nog steeds van energie. Dat is pas slim investeren.

Maatschappelijk betrokken en duurzaam

Al sinds oprichting in 1997, heeft Trina Solar grote aandacht voor klimaat en de maatschappij. De fabrieken worden steeds efficiënter en stoten elk jaar minder CO₂ uit. Zo wordt jouw duurzame energie nóg duurzamer.

Trina Solar is verder lid van PV Cycle en verzekert daarmee dat alle producten na de levensduur worden gerecycled. Zo weten we zeker dat de zonnepanelen waarmee we werken het milieu niet onbedoeld belasten.

Hier komen onze producten vandaan

Als B Corp staan we voor volledige transparantie. In ons Climate Action Report lees je met welke fabrikanten we samenwerken. Hieronder zie je waar onze producten vandaan komen en welke reis ze afleggen tot de daken van de enieanen.

Van grondstoffen tot producten

Grondstoffen van over de hele wereld worden in verschillende fabrieken in het oosten van China verwerkt tot eindproducten.

De oversteek

Deze producten komen samen in de haven van Shanghai en worden op grote containerschepen naar Rotterdam verscheept.

Klaar voor actie

We slaan de producten op in ons magazijn in Rosmalen. Hier liggen ze klaar om per vrachtwagen te worden vervoerd naar de verschillende installateurs door heel Nederland.

Trina Vertex S Full Black | 405WP

Aantal Wp
405WP
Afmetingen van het zonnepaneel
175,4×109,6×3,0 cm
Gewicht van het zonnepaneel
21,0 kg
Modulerendement
21.1 %
Productgarantie
15 jaar
Vermogensgarantie
25 jaar lineaire vermogensgarantie

Duik in de techniek via de product sheet

Trina Vertex S Full Black enie.nl

Trina Vertex S Full Black

Onze omvormers

De omvormer vormt het hart van de installatie. Het zorgt ervoor dat de energie uit de zonnepanelen omgevormd wordt naar bruikbare stroom. Vanwege deze essentiële rol zijn wij kritisch in het keuzeproces van de juiste leverancier. De grootte en het gewicht van de omvormer zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Hieronder de specificaties voor een systeem van 12 zonnepanelen.

Growatt omvormer

Growatt omvormer

Growatt omvormer

Afmetingen: 27,1 x 26,7 x 14,2 cm
Gewicht: 8,8 kg
Aantal dB: Stil (minder dan 25dB) doordat er geen mechanische koeling is (natuurlijke koeling via convectie).
Productiegarantie: 10 jaar
Download de product sheet

 

 

Solar Edge omvormer enie.nl

Solar Edge omvormer

Solar Edge omvormer (parallel geschakeld)

Afmetingen: 28 x 37 x 14,2 cm
Gewicht: 7,9 kg
Aantal dB: Stil (minder dan 25dB) doordat er geen mechanische koeling is (natuurlijke koeling via convectie).
Productiegarantie: 12 jaar
Download de product sheet

Montagemateriaal

Het montagemateriaal is natuurlijk net zo belangrijk als alle andere onderdelen van het zonne-energiesysteem. We hebben de materialen uitvoerig getest op kwaliteit, duurzaamheid en weersinvloeden. Voor schuine daken maken wij gebruik van het merk Esdec ClickFit EVO. In het geval van platte daken werken wij met FlatFix Fusion van dezelfde leverancier. Al het materiaal heeft een garantie van 20 jaar.

Montagemateriaal Esdec

Montagemateriaal Esdec

Over de fabrikanten

Solar Edge

Solar Edge is een grote speler op de markt van omvormers. Oorspronkelijk uit Israël, maar een groot deel van de productie komt inmiddels uit de Verenigde Staten. De kracht van de omvormers van Solar Edge zit in de combinatie van een centrale omvormer met power optimizers. Inmiddels heeft het bedrijf al meer dan 1,5 miljoen omvormers en meer dan 40 miljoen power optimizers wereldwijd geleverd.

Growatt

Growatt

Het bedrijf Growatt is een van de grootste fabrikanten van omvormers in China. In totaal zijn er wereldwijd (en in Nederland) duizenden omvormers in huisinstallaties geplaatst en hebben ze een zeer goede reputatie. De betrouwbaarheid en het rendement van de omvormers zijn van een zeer hoog niveau. Zo is de Growatt 5000MTL-S in de Photon test voor zijn rendement met het label A bekroond.

Esdec

Esdec

Deze producent van professioneel montagemateriaal is in 2004 opgericht. Inmiddels is het montagemateriaal al toegepast op meer dan 4.000.000 zonnepanelen wereldwijd. Ook in Nederland is het één van de grootste producenten van zonnepaneel montagesystemen. ClickFit en FlatFix zijn uitvoerig getest door gerenommeerde testinstituten zoals DNW (windtunnel), BRE en zijn onder andere gecertificeerd volgens het Nederlands bouwbesluit en de NEN 7250 door BDA/KIWA.

B Corp en Holland Solar

Enie.nl is B Corp gecertificeerd. Een internationaal certificaat voor sociale ondernemingen die niet alleen de beste van de wereld willen zijn maar vooral ook voor de wereld. Lees meer over B Corp op onze B Corp pagina.

Holland Solar enie.nlWij zijn lid van de brancheorganisatie Holland Solar om samen met andere leden de potentie van zonne-energie zo veel en zo goed mogelijk te benutten.