10 jaar geleden
Sinds de broers Patrick en Milan van der Meulen hun tanden in het klimaatvraagstuk hebben gezet, is de Nederlandse energiemarkt drástisch veranderd. Eigenlijk hebben ze alles aan hun vader te danken. ‘Jongens, kom naar beneden! Dit moeten jullie zien!’, riep hij toen de documentaire ‘An Inconvenient Truth’ van klimaatgoeroe Al Gore op de televisie verscheen. En die maakte enorme indruk. Vervolgens hebben de jonge ondernemers het thema klimaatverandering niet meer losgelaten.

De tijd is rijp
Inmiddels hebben de broers in de Verenigde Staten deelgenomen aan het Climate Reality Project van Al Gore. Sindsdien geven Patrick en Milan lezingen over energietransitie om daarmee het bewustzijn te vergroten. De afgelopen jaren is er al veel veranderd. Ook in Nederland.

Een half miljoen Nederlandse huishoudens hebben de stap al gezet. Zij kozen voor onafhankelijke en duurzame energie. Zonder tussenkomst van bedrijven. En elk jaar weer komen er duizenden nieuwe energie-opwekkers bij. Allemaal wekken ze hun stroom op met zonnepanelen. De groene revolutie is in volle gang maar ondanks de mogelijkheden zijn er nog heel veel barrières. Wij willen deze wegnemen. We maken zonne-energie mogelijk voor iedereen die wil besparen en bij wil dragen aan een duurzamere planeet.

enie.nl is trotse partner van   

Onze ambassadeurs

Marrit Leenstra

Schaatsster en olympisch gouden medaille winnaar

Als Olympisch schaatster weet Marrit Leenstra als geen ander hoe het is om op topniveau te presteren. Ze heeft hierin haar eigen weg gekozen en zich afgesloten van de traditionele Nederlandse schaatswereld. Alles met maar één doel: een medaille op de Olympische Spelen. Daarnaast is Marrit bijzonder betrokken met het thema duurzaamheid en blogt ze veel voor enie.nl.

Piet Paulusma

Bekendste weerman van Nederland

Piet Paulusma ziet de sterke relatie tussen zonne-energie en het weer. “Steeds meer huishoudens wekken stroom op met zonnepanelen. De opbrengst van de zonnepanelen wordt voor het grootste deel beïnvloed door het weer. Via mijn meteorologische data en kennis kan ik de gevolgen van het weer op de opbrengst duidelijk aangeven. Er zijn ruim duizend aanbieders van zonnepanelen maar ik verbind me aan enie.nl omdat het een organisatie is met een enorme ambitie en potentie. Zij hebben zich de afgelopen tijd bewezen als een kwalitatieve en betrouwbare organisatie in deze dynamische markt. Ik ben overtuigd van de visie van enie.nl en wil graag hun boodschap doorgeven.”