0
Jaar van realisatie zonnepanelen op het dak
0 %
Duurzaam pand
0
Zonnepanelen geïnstalleerd op locatie
0
Op-de-meter kantoorpand gerealiseerd

Samenwerking tussen Soly & Interzorg Assen

Innovatie, flexibiliteit en langetermijndenken: recept voor een uniek servicecentrum van zorginstelling Interzorg in Assen. Door buiten de gebaande paden te treden maakt Interzorg gebruik van een nieuw, toonaangevend pand met 550 geleasede zonnepanelen op het dak. Duurzaam, toekomstgericht en volledig verzorgd.

100% focus op zorg
Om ook met facilitaire dienstverlening de zorg en behandeling nog beter af te kunnen stemmen op de behoeften van cliënten en hun naasten, besloot Interzorg haar proces te optimaliseren en de kwaliteit te verhogen. Verse producten voor de maaltijden en persoonlijk gewassen wasgoed waren hier de kernbehoeften. Eigen gebouwen boden hiervoor niet de mogelijkheden. Bovendien wil Interzorg gemakkelijk kunnen meebewegen met de ontwikkelingen in de zorg. De oplossing: het huren van een duurzaam pand op een nieuwe locatie, dat volledig voldoet aan de eisen en de nieuwste inzichten.

Interzorg vroeg duurzaam projectontwikkelaar Duurzaamwonen om voor dit proces en de kantoren nieuwe huisvesting te ontwikkelen en te realiseren. Duurzaamwonen schakelde verschillende expertises in voor de ontwikkeling en realisatie van het gebouw. Voor de installatie van de 550 zonnepanelen koos Duurzaamwonen voor een inmiddels vertrouwde partner, Soly.

Pay-as-you-go zonne-energie
Interzorg huurt niet alleen het gebouw, maar huurt ook de 550 zonnepanelen die op het dak liggen. De gebouweigenaar huurt de zonnepanelen en is hiermee voor de investering en het onderhoud compleet ontzorgd. De huurder neemt de opgewekte stroom af per kWh en borgt hiermee haar duurzame doelstellingen en CO2-reductie. Tijdens de ontwikkeling en realisatie van het pand was Soly voor Duurzaamwonen een belangrijke partner door de flexibele financieringsopties die Soly biedt.

Door zonnepanelen te leasen, is de gebouweigenaar altijd verzekerd van onderhoud wanneer het nodig is, garanties, service en verzekering. Zo verzorgt Soly alles wat met de zonnepanelen op het dak te maken heeft.

Voor het complete plaatje is gekeken hoe alles in het pand zo slim en duurzaam mogelijk kan worden ingericht. Zo kookt de gehele keuken elektrisch en beschikken de parkeerplekken over laadpalen voor elektrisch vervoer. De zelf opgewekte zonne-energie wordt hierdoor optimaal benut. De eigen opwek van duurzame energie, samen met de verschillende innovaties op gebied van energiebesparing, zorgen ervoor dat het servicecentrum een ‘Nul op de meter’-kantoor is. Dat betekent dat er over het hele jaar, minstens evenveel energie wordt opgewekt als wordt verbruikt.

Zakelijk zonne-energie, zonder investering
Kortom, een uniek, duurzaam gebouw, volledig afgestemd op de behoeften van de eigenaar en gebruiker. Ook zonnepanelen en eventueel laadpalen of accu’s voor je onderneming? Met een keuze voor zonnepanelen leasen ben je altijd verzekerd van een hoge opbrengst en benodigde service, garanties, verzekering en onderhoud. Altijd zonder investering.