Alle mogelijkheden van een laadpaal aan huis

Met de groeiende groep elektrische rijders neemt de vraag naar laadpalen toe, ook op de particuliere markt. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het thuis opladen van de elektrische auto. Een eigen laadpaal aan huis heeft dan ook verschillende voordelen. Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal thuis en hoe kan jij extra efficiënt omgaan met de zonne-energie die je opwekt?

Voordelen

De voordelen van een eigen laadpaal

Een eigen laadpaal voor de elektrische auto brengt diverse voordelen met zich mee. Zo ben je verzekerd van een volle accu als je ‘s ochtends de weg op gaat. De zonnepanelen op het dak zorgen daarnaast voor de benodigde energie, zodat je niet last hebt van de hogere tarieven bij openbare laadstations. Heb je thuis te maken met een overschot aan opgewekte stroom, dan kan dit vaak (vrijwel) kosteloos worden ingezet voor het opladen van je auto. Thuis of op het kantoor gelden doorgaans laadtarieven variërend van 0,20 tot 0,25 euro per kWh, terwijl je bij een publieke laadpaal al snel rond de 0,35 euro per kWh betaalt. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de geldende energieprijzen. Met de huidige prijzen is het extra interessant om (extra) zonnepanelen te installeren. Dat maakt elektrisch rijden nog voordeliger. Door de elektrische auto thuis op te laden bespaar je ook nog eens kostbare tijd.

Soly

Privé laadpaal bij huis

Een eigen laadpaal aan huis laten installeren? Dat kan! De ontwikkelingen gaan snel. We beschikken over een eigen laadpaal met een standaard laadvermogen van 11 kW. Ligt de accucapaciteit op 58 kW, dan beschik je in iets meer dan 5 uur over een volledig volle accu. Ook maken we tijdens het opladen gebruik van zogenoemde loadbalancing. Hierdoor kan je zonder problemen meerdere zware apparaten tegelijk opladen, zonder het risico op stroomuitval. Je eigen laadpaal thuis; makkelijk en super voordelig. Ontdek de voordelen van het opladen van je elektrische auto naast de deur.

Functionaliteit

Hoe werkt een eigen laadpaal aan huis?

Een laadpaal aan huis is het meest interessant wanneer je ook zonnepanelen op het dak hebt liggen. Zeker zodra je overdag meer stroom opwekt dan je gebruikt, dan is sprake van een ideale situatie. Het overschot aan opgewekte stroom kan gebruikt worden voor het opladen van de elektrische auto, waardoor je niet komt te zitten met een extra hoog energieverbruik. Voor de installatie van een laadpaal dient men een krachtgroep of 3 fase aardlekautomaat aan te sluiten in de meterkast. Het is verstandig om dit over te laten aan een professional, zodat je in de toekomst geen risico loopt op calamiteiten met de laadpaal.

Kan iemand anders mijn laadpaal gebruiken?

De particuliere laadpaal van Soly is in feite altijd voor eigen gebruik, of voor je bezoek. Want uiteraard krijg je ook wel eens bezoek van familie of vrienden, of misschien heb je samen met je partner een tweede elektrische auto op de oprit staan. De laadpaal is uitermate geschikt voor een breed scala aan elektrische auto’s.

Een openbare laadpaal is door iedereen vrij te gebruiken. Natuurlijk kan je op die wijze ook ‘gewoon’ terecht bij honderden laadpunten in Nederland én het buitenland om je elektrische auto snel en veilig op te laden. Zo ben je binnen afzienbare tijd weer onderweg.

Kennisbank

Meer informatie

In onze kennisbank vind je informatie over alles dat te maken heeft met zonne-energie. De mogelijkheden, producten, technische specificaties en handige tips om nog beter gebruik te maken van 100% groene energie. Dankzij onze kennisbank ben je helemaal op de hoogte.
Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?
Je wilt zonnepanelen laten plaatsen op het dak van je woning of bedrijfspand. Maar: hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en wat is het potentieel rendement?
Hoe werken zonnepanelen?
Hebben zonnepanelen je interesse gewekt en ben je op zoek naar een stukje algemene informatie over het product en systeem? Wij vertellen je alles over de functionaliteit en mogelijkheden van zonnepanelen.
Zoveel CO₂-uitstoot bespaar je met zonnepanelen
Kiezen voor zonnepanelen heeft verschillende grote voordelen. Zo bespaar je op de maandelijkse kosten, ben je niet meer afhankelijk van stijgende energieprijzen en verhoog je de waarde van je woning.
Hoe werkt de Soly app?
De Soly app is een persoonlijke omgeving waarin jij je volledige energiemanagement eenvoudig zelf regelt. Ontdek de functionaliteiten.

Veelgestelde vragen laadpaal thuis

Heb je een vraag over de laadpaal thuis? Dat begrijpen we heel goed. We hebben de meest gestelde vragen over de laadpaal daarom al voor je gebundeld.
Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal van Soly?
 
Vaak is uw meterkast geschikt voor een laadpaal van Soly. De Soly laadpaal is geschikt voor zowel een 1-fase (max. 3,6 kW) als een 3-fase (max. 22 kW) meterkast. Indien nodig kan de meterkast worden aangepast of verzwaard om te voldoen aan de eisen van de specifieke laadpaalinstallatie. 
Kan elke auto geladen worden met de laadpaal van Soly?
 
Ja, met de  laadpaal van Soly kan de accu van ieder type elektrische auto geladen worden. De wallbox pulsar pro maakt gebruik van een 5 meter kabel type 2 aansluiting. Voor auto’s met een type 1 aansluiting moet de adapter kabel wel zelf worden aangeschaft. 
Waarom zou ik kiezen voor een eigen laadpaal?
 
Waar je je elektrische auto oplaadt (thuis, op de zaak of onderweg) maakt een enorm verschil in kosten. Thuis of op de zaak ben je altijd het voordeligst uit. Door de snelle toename van de hoeveelheid elektrische auto’s in Nederland verhoogt daarnaast de druk op publieke laadpalen, zeker in de spitsuren. Met je eigen laadpaal thuis ga je opgeladen op weg en ben je niet afhankelijk van openbare laadpunten.
Plaatsen jullie ook laadpalen bij woningen zonder eigen oprit?
 
Helaas bieden wij momenteel geen laadpalen aan voor woningen zonder eigen oprit. Dit komt door de aansluiting van het huis naar de weg, wat technisch gezien een complexe situatie is. Daarom bieden wij alleen laadpalen aan die op privéterrein kunnen worden geïnstalleerd. 
Hoe duurzaam is elektrisch laden?
 
Rijden met een elektrische auto is een stuk schoner dan rijden met een conventionele auto met verbrandingsmotor. Waarom precies? De belangrijkste reden is dat een elektrische auto tijdens het rijden geen CO2 en stikstof uitstoot en je fijnstofuitstoot fors afneemt. Er zijn nog veel elektrische auto’s die opgeladen worden met grijze stroom uit kolen, olie en gas. Wij kiezen er met de laadpaal thuis voor om uitsluitend zonne-energie te leveren afkomstig van onze eigen zonnedaken in Nederland. Zo ben je altijd 100% verzekerd van een duurzame rit.

Kom in contact

Meer weten over de voordelen van een laadpaal thuis? Onze adviseurs vertellen je graag meer. Kom in contact.