Ben je benieuwd naar de kosten van 9 zonnepanelen? Dan ben je op de juiste plek. Wij vertellen je alles over de prijs, het rendement en de opbrengst uit 9 zonnepanelen op jouw dak. Zet samen met enie.nl de volgende stap richting een duurzame toekomst, terwijl je tegelijk flink gaat besparen op je energierekening. Een leuk één-tweetje. Wat kosten 9 zonnepanelen?

Dakscan voor 9 zonnepanelen

Jouw besparing in slechts drie stappen.

Verwacht je dat jouw dak geschikt is voor 9 zonnepanelen, of is dat het exacte aantal waarmee je straks energieneutraal kunt gaan wonen? Dan wil je natuurlijk alles weten over de kosten van 9 zonnepanelen. Ook kan het interessant zijn om erachter te komen hoe de prijs van zonnepanelen is opgebouwd. Wil je direct weten wat jij kunt besparen na de installatie? Dat doe je met onze ZonneConfigurator. In slechts drie stappen weet je wat je gaat besparen, hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en wat de terugverdientijd is. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Prijsopbouw 9 zonnepanelen

Jouw duurzame perspectief

De kosten voor 9 zonnepanelen liggen gemiddeld tussen de 3.750 en 5.000 euro, na btw teruggave. Kies je voor zonnepanelen huren? Dan betaal je alleen een vast huurbedrag, en geniet vervolgens na 10 jaar van zonnepanelen in eigen beheer. Hoe het komt dat daar nog zo’n groot verschil tussen zit? Dat heeft te maken met de aanvullende onderdelen en keuzes die gemaakt worden op basis van je persoonlijke situatie.

 • Beschik je over een plat of schuin dak?
 • Hellingshoek en oriëntatie dak (materialen)
 • Kabeltraject systeem
 • Aantal dakvlakken waarop panelen worden geplaatst
 • Is er sprake van beperkende factoren (schaduw)?

Al deze en meer factoren bepalen onder de streep de kosten van 9 zonnepanelen. Voor wat betreft de opbrengst ben je dan natuurlijk nog afhankelijk van het aantal zonuren, gecombineerd met het vermogen en rendement van de zonnepanelen. Daarover later meer.

Tot slot hebben overige onderdelen van het systeem, zoals optimizers, bekabeling en de omvormer, invloed op de totaalprijs voor zonnepanelen. Dit hebben we speciaal voor jou op maat gemaakt binnen onze ZonneConfigurator, zodat we gebaseerd op je persoonlijke situatie een maatwerk oplossing kunnen bieden. Efficiëntie en rendement nemen een centrale rol in binnen onze werkwijze. Wel zo transparant.

Vermogen en rendement 9 zonnepanelen

Het rendement op zonnepanelen zegt iets over de efficiëntie van een paneel, oftewel het omzetten van zonlicht naar gelijkstroom. Voor 9 zonnepanelen garanderen we een modulerendement van liefst 20,5%. Dat is uniek binnen de markt van zonne-energie. Maak kennis met onze innovatieve producten met het hoogste rendement. Met onze 25 jaar lineaire vermogensgarantie ben je ook straks nog verzekerd van een prima opbrengst.

Wat betaal jij voor 9 zonnepanelen?

Maatwerk aanbod

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Deel je stroomverbruik en voorkeuren voor een persoonlijk aanbod.

Uniek hoog rendement

Geniet volop van 100% duurzame en groene energie.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Kies voor ZonneKopen of ZonneHuren binnen onze simulator. Binnen één minuut zie jij wat je kunt gaan besparen met 9 zonnepanelen.

  Is mijn dak geschikt voor 9 zonnepanelen?

  Ben je benieuwd of er voldoende ruimte op het dak is voor 9 zonnepanelen van enie.nl? Wij kunnen dit dankzij onze handige tools op afstand berekenen. Dat doen onze adviseurs uiteraard in overleg met jou. Tegelijk kunnen we de situatie rondom het dak in kaart brengen, zodat je weet wat je mag verwachten in de toekomst. Wij maken zonne-energie toegankelijk voor iedereen, óók voor jou. Kies samen met ons voor een waardevol, duurzaam alternatief.

  Hoe werken zonnepanelen

  Met zonneschijn je wasmachine laten draaien, best bijzonder eigenlijk. Achter de zonnepanelen op je dak, of die je op je dak wilt hebben, gaat een knap staaltje techniek schuil. Hoewel de zonnepanelen de spotlight van de installatie vangen, kunnen ze het werk niet alleen doen. Wat haal je eigenlijk precies in huis als je zonnepanelen aanschaft?

  Hoeveel CO₂-uitstoot bespaar je met je zonnepanelen?

  Kiezen voor zonnepanelen heeft verschillende grote voordelen. Zo bespaar je op de maandelijkse kosten, ben je niet meer afhankelijk van stijgende energieprijzen en verhoog je de waarde van je woning. Naast de financiële voordelen, is natuurlijk ook een vermindering van je CO2-uitstoot een belangrijke factor om te kiezen voor zonnepanelen.

  Lees verder

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, terwijl de stroom die je niet gebruikt kan worden gesaldeerd.

  Lees verder

  Jouw route naar 9 zonnepanelen

  Meer weten? Dan helpen we je graag. Wist je dat je ons direct kunt bereiken op 085 401 7000? Ook kan je jouw voordeel direct berekenen in onze handige ZonneConfigurator.