Wil je meer weten over de kosten voor 8 zonnepanelen? Goed bezig! Je hebt de eerste stap richting een duurzaam systeem op het dak al gezet. Ga je ook samen met ons voor de volgende stap? Wij vertellen je graag meer over de prijs, maar vooral ook over de opbrengst van 8 zonnepanelen op jouw adres. Enie.nl is volop aan het groeien en we hebben inmiddels al meer dan 20.000 huishoudens en bedrijven voorzien van een compleet en hypermodern systeem. Weten wat 8 zonnepanelen jou gaan kosten?

Zonnepanelen dakscan

Bereken de kosten én opbrengst uit 8 zonnepanelen

De motivatie om te kiezen voor zonnepanelen is voor iedereen anders, en dat is helemaal niet erg. Of je de wereld nou een stukje verder wilt vergroenen of geld wilt besparen op je energierekening, de keuze voor zonnepanelen is altijd duurzaam en rendabel. Binnen onze ZonneConfigurator kun je nu vrijblijvend online de kosten voor zonnepanelen berekenen. Ook ontvang je een overzicht met de verwachte opbrengst en terugverdientijd. Alle informatie die jij nodig hebt om definitief over te stappen op 100% groene energie van enie.nl.

Hoe worden de kosten van 8 zonnepanelen berekend?

Alle onderdelen van het systeem

Laten we eerst eens kijken naar de opbouw van de kosten voor 8 zonnepanelen, want het systeem behelst meer dan alleen de panelen die we op het dak zien liggen. En omdat de situatie op het dak altijd verschilt, zelfs ten opzichte van de buren, is er ook zelden een vaste prijs af te geven. Wel zullen we in onze offerte alle elementen die de kosten bepalen duidelijk vermelden. Naast de 8 zonnepanelen gaat het dan bijvoorbeeld om:

 • Omvormer (+ optimizers)
 • Montagemateriaal
 • Kosten installateurs
 • Transportkosten
 • Bekabeling

Binnen onze ZonneConfigurator hebben we al deze losse elementen al geïntegreerd in de indicatie van de totaalprijs. Bereken de kosten voor 8 zonnepanelen snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

Kosten 8 zonnepanelen

De prijs om 8 zonnepanelen te kopen ligt na btw-teruggave tussen de 3.500 en 4.500 euro, afhankelijk van de keuze voor het systeem. Liever zonnepanelen huren? Dan betaal je een vast huurbedrag per maand. Voor 8 zonnepanelen betaal je een vast huurbedrag tussen de 50 en 70 euro. Na 10 jaar heb je de zonnepanelen volledig afbetaald en geniet je nog zeker 20 jaar van alle voordelen van zonne-energie.

Vermogen en rendement van 8 zonnepanelen

Het rendement op 8 zonnepanelen ligt rond de 20,5%! Rendement staat voor de efficiëntie van zonnepanelen in het omzetten van zonlicht naar gelijkstroom. Dit wil zeggen dat 20,5% van het invallende zonlicht door de zonnepanelen van enie.nl worden omgezet in elektrische energie. Super hoog! Dankzij onze 25 jaar lineaire vermogensgarantie ben je nu én in de toekomst verzekerd van het hoogste rendement uit zonnepanelen.

Wat betaal jij voor 8 zonnepanelen?

Jouw persoonlijke situatie

Huishouden, stroomverbruik en situatie op het dak. Factoren die bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Alle mogelijkheden

Zodat jij straks geniet van 100% duurzame energie van het eigen dak.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Kies je voor ZonneKopen of ZonneHuren? Bereken binnen onze simulator hoeveel geld je kunt besparen op jouw adres.

  Is mijn dak adequaat voor 8 zonnepanelen?

  Wil je weten of jouw dak geschikt is voor 8 zonnepanelen? Dat kunnen we op afstand bekijken, zonder dat we langs hoeven te komen. Een besparing van geld en tijd dus. Ook kijken we naar de kans op schaduw op het dak en de kwaliteit van de dakconstructie. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan bij enie.nl.

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

  Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, terwijl de stroom die je niet gebruikt kan worden gesaldeerd.

  Lees verder

  Wat is het beste moment om zonnepanelen te plaatsen?

  Overweeg je zonnepanelen op het dak te plaatsen? Dan wil je ongetwijfeld weten wat de beste periode is om de zonnepanelen te installeren. We kunnen steeds meer monitoren, en dus ook de opbrengst van zonnepanelen op een willekeurige dag. Die data vertellen ons veel, voornamelijk in welke periode jouw rendement het hoogst ligt. Een belangrijk gegeven, want daarmee kunnen we ook een gerichte uitspraak doen over het beste moment om zonnepanelen te plaatsen.

  Lees verder

  Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

  Je wilt zonnepanelen laten plaatsen op het dak van je woning of bedrijfspand. Maar: hoeveel zonnepanelen heb ik nodig en wat is het potentieel rendement? Het zijn de vragen die onlosmakelijk verbonden zijn aan een investering in duurzame zonne-energie. Hoeveel zonnepanelen passen er op jouw dak en welke opbrengst mag je daarvan verwachten?

  Lees verder

  Ontdek meer!

  Om het meest uit jouw zonnepanelen te halen, nu en in de toekomst. Bereken je voordeel in de ZonneConfigurator. Heb je vragen? Bel ons direct op 085 401 7000