De kosten en opbrengst van 6 zonnepanelen

Ben je benieuwd naar de kosten van 6 zonnepanelen en wil je graag meer weten over de terugverdientijd? Zet samen met enie.nl de stap naar 100% duurzame energie. Zonne-energie maakt je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en resulteert in een directe besparing op de energierekening. Wel zo prettig in deze tijd!

Een systeem met 6 zonnepanelen kost gemiddeld tussen de 2.750 en 3.150 euro, na btw-teruggave. In onze ZonneConfigurator kun je óók direct de opbrengst uit 6 zonnepanelen berekenen. Dat geeft een uitstekende indicatie van de terugverdientijd.

Dakscan voor 6 zonnepanelen

Bereken de kosten, opbrengst en terugverdientijd

De kosten van 6 zonnepanelen berekenen

Wat 6 zonnepanelen jou gaan kosten, dat is afhankelijk van een aantal aspecten. Kies je bijvoorbeeld voor zonnepanelen kopen? Dan betaal je een totaalprijs en hebt het systeem volledig in eigen beheer. Vanaf dat moment ga je iedere maand energie en geld besparen. Wil je wél zonnepanelen, maar is dat momenteel financieel niet haalbaar? Dan bieden we ook de mogelijkheid voor zonnepanelen huren. Zonder een cent te investeren begin je dan direct met besparen, en betaalt gedurende 10 jaar een vast huurbedrag. Na 10 jaar krijg je de 6 zonnepanelen volledig in eigen beheer en profiteert nog zeker 20 jaar van alle voordelen.

Rendement 6 zonnepanelen

Besparen op energie

Het rendement op 6 zonnepanelen ligt gemiddeld rond de 20,5%, en is afhankelijk van onder meer de hellingshoek en oriëntatie van het dak. We zien binnen Nederland zelfs regionale verschillen in het aantal zonuren per jaar, waardoor het rendement in Noord-Holland anders kan zijn dan in Gelderland. Alle factoren die het rendement van 6 zonnepanelen bepalen, hebben we meegenomen in onze ZonneConfigurator. Dat geeft een uitstekende indicatie van de opbrengst uit zonnepanelen op jouw adres.

Is er op mijn dak ruimte voor 6 zonnepanelen?

Ieder dak is verschillend. Een dakgoot of schoorsteen kan de ruimte voor zonnepanelen op het dak beïnvloeden. Wil je weten of jouw dak geschikt is voor 6 zonnepanelen? Ook dat maken we inzichtelijk in de ZonneConfigurator. Een volledig geïntegreerde tool waarin we jouw dak vanuit een helikopterview en vanaf de voorzijde van het huis bekijken. We vertellen je alles over de mogelijkheden van 6 zonnepanelen op het dak.

Wat betaal je voor 6 zonnepanelen?

Samenstelling huishouden

Met hoeveel personen deel je het huishouden? Het stroomverbruik is bepalend voor de energievraag.

Wat is er mogelijk?

Bekijk het in onze vrijblijvende ZonneConfigurator. Binnen een minuut zie je wat er mogelijk is op jouw adres.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Kies je voor ZonneKopen of ZonneHuren? Binnen ons simulatieprogramma berekenen we de kosten voor 6 zonnepanelen en geven we een scherpe indicatie van de opbrengst.

  Hoe zijn de kosten voor 6 zonnepanelen opgebouwd?

  Veel mensen vragen zich af hoe het kostenplaatje van zonnepanelen is opgebouwd. Logisch. Zonnepanelen vormen het zichtbare deel van het systeem, maar er gaat nog veel meer schuil achter de complete installatie. Ook verschilt het systeem afhankelijk van de locatie (plat dak versus schuin dak) en keuze voor een parallel of in serie geschakeld systeem. De vaste elementen van ieder systeem:
  ✓ 6 zonnepanelen
  ✓ Omvormer (+ eventuele optimizers)
  ✓ Montagemateriaal
  ✓ Kabels
  ✓ Kosten installateurs
  ✓ Transportkosten

  We hebben alle variabele en vaste kosten samengebracht in onze prijsopgave. Wil je weten wat 6 zonnepanelen jou kosten? Vul dan onze ZonneConfigurator in.

  Serie of parallel schakeling zonnepanelen: wat is het verschil?

  Zonnepanelen kunnen zowel een serie of parallel schakeling hebben. De keuzes die we maken zijn van verschillende factoren afhankelijk. In het kort is bij een in serie geschakeld systeem sprake van ‘het systeem is zo sterk als haar zwakste paneel’. Ligt één van de panelen een aanzienlijk deel van de dag in de schaduw, dan kom je automatisch al snel uit op een parallel geschakeld systeem voor zonnepanelen.

  Lees verder

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, terwijl de stroom die je niet gebruikt kan worden gesaldeerd.

  Lees verder

  Wat is het beste moment om zonnepanelen te plaatsen?

  Overweeg je zonnepanelen op het dak te plaatsen? Dan wil je ongetwijfeld weten wat de beste periode is om de zonnepanelen te installeren. We kunnen steeds meer monitoren, en dus ook de opbrengst van zonnepanelen op een willekeurige dag. Die data vertellen ons veel, voornamelijk in welke periode jouw rendement het hoogst ligt. Een belangrijk gegeven, want daarmee kunnen we ook een gerichte uitspraak doen over het beste moment om zonnepanelen te plaatsen.

  Lees verder

  Vraag het onze medewerkers

  Wij zijn pas blij als jij dat ook bent. Dat betekent dat we je voor, tijdens en na de installatie van zonnepanelen goed willen helpen. Heb je vragen? Bel ons direct op 085 401 7000