Wat goed dat je op zoek bent naar de kosten voor 20 zonnepanelen. Dat betekent dat je de eerste stap richting duurzame energie hebt gezet. Ga je samen met ons onderweg naar een duurzame toekomst? Dat is een toekomst waarin je flink kunt besparen op je energierekening. Maak gebruik van de gratis dakscan van enie.nl en ontvang een vrijblijvende offerte voor 20 pv panelen. Zonne-energie voor iedereen. Het kan.

Dakscan zonnepanelen

Een overzicht met de kosten, de opbrengst en indicatieve terugverdientijd

De prijs voor 20 zonnepanelen liggen gemiddeld tussen de 7.500 en 9.000 euro. Hierin zijn de kosten voor installatie inbegrepen, terwijl ook de 21% btw-teruggave op zonnepanelen al is verrekend. De exacte kosten, evenals de indicatieve opbrengst, zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de hellingshoek en oriëntatie van het dak, en de keuze voor een serie of parallel geschakeld systeem. Met onze gratis dakscan voor zonnepanelen ontdek je snel en eenvoudig meer over de kosten en de opbrengst van 20 zonnepanelen.

Rendement 20 zonnepanelen

Het rendement uit zonnepanelen drukken we uit in Wattpiek. Daarbij hoort ook het piekvermogen van een pv paneel. Het piekvermogen van zonnepanelen is het maximale vermogen van pv panelen onder testomstandigheden. In de praktijk zal die piekvermogen echter niet structureel worden bereikt, waardoor de potentiële opbrengst iets lager ligt dan de berekening van het rendement.

Bij enie.nl maken we gebruik van zonnepanelen met een piekvermogen van 390 Wp. Bij de keuze voor 20 zonnepanelen betekent dat dus een potentieel rendement van 7.800 Wp. In de praktijk is 1Wp ongeveer gelijk aan 0,88 Kwh. Het rendement van 20 zonnepanelen kan dus ongeveer 7.600 kWh zijn. Onder invloed van externe factoren, zoals de weersomstandigheden en de veranderende stand van de zon gedurende het jaar, zal de opbrengst uit 20 zonnepanelen in de praktijk circa 7.400 kWh zijn.

Kostenopbouw 20 pv panelen

Wat doen we voor zonne-energie?

De kosten berekenen voor 20 zonnepanelen? Dat hebben we al voor je gedaan! We hebben overal rekening mee gehouden: de materialen voor het systeem, montage, installatie en zelfs de btw-teruggave van 21% op duurzame investeringen. Dat geeft jou de beste indicatie met betrekking tot de kosten van 20 pv panelen. Bij de indicatieve opbrengst hebben we ook regionale verschillen in zonuren, de hellingshoek en de oriëntatie van het dak meegenomen. Wel zo makkelijk.

In onze vrijblijvende offerte, naar aanleiding van de analyse uit de ZonneConfigurator, laten we je alles zien over hoe de kosten zijn opgebouwd.

Zonnepanelen kopen of huren

Bij enie.nl willen we zonne-energie bereikbaar maken voor iedereen. Daarom kies je bij ons naast kopen óók voor zonnepanelen huren. Een financieel aantrekkelijke optie, want je hoeft voor de aanschaf van 20 zonnepanelen helemaal niks te betalen. Wel ga je in de eerste 10 jaar van het huurcontract een vast maandbedrag betalen. Wil je tussentijds de zonnepanelen helemaal in eigen beheer nemen? Dat kan gewoon, zonder verrassingen. Je betaalt dan de restwaarde van de zonnepanelen en geniet nog jaren van de voordelen van zonne-energie dicht bij huis. Of beter nog: op het huis.

Onze zonnepanelen

Trina Vertex S Full Black | 390WP

Aantal Wp
390WP
Afmetingen van het zonnepaneel
175,4×109,6×3,0 cm
Gewicht van het zonnepaneel
21,0 kg
Modulerendement
20.5 %
Productgarantie
15 jaar
Vermogensgarantie
25 jaar lineaire vermogensgarantie

Duik in de techniek via de product sheet

Volop profiteren van 20 zonnepanelen

Offerte op maat

Met alle kosten, de opbrengst en de verwachte terugverdientijd.

Scherp aanbod

Zodat jij net extra kunt genieten van eigen zonnepanelen.

Snel geleverd

Geen zin om te wachten? Wij kunnen de 20 zonnepanelen binnenkort al installeren.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Kies je voor ZonneKopen of ZonneHuren? Geniet van 100% duurzame stroom en profiteer van een korte terugverdientijd. Een investering in de toekomst. Bereken jouw voordeel met onze ZonneConfigurator.

  Kennis over zonnepanelen

  In onze kennisbank lees je meer over zonnepanelen.

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, terwijl de stroom die je niet gebruikt kan worden gesaldeerd.

  Lees verder

  Wat is het beste moment om zonnepanelen te plaatsen?

  Overweeg je zonnepanelen op het dak te plaatsen? Dan wil je ongetwijfeld weten wat de beste periode is om de zonnepanelen te installeren. We kunnen steeds meer monitoren, en dus ook de opbrengst van zonnepanelen op een willekeurige dag. Die data vertellen ons veel, voornamelijk in welke periode jouw rendement het hoogst ligt.

  Lees verder

  Opbrengst zonnepanelen berekenen

  Wil je de opbrengsten uit zonnepanelen berekenen om een beter beeld te krijgen van de terugverdientijd? Dat begrijpen we bij enie.nl heel goed! We willen zonnepanelen voor iedereen mogelijk maken, ongeacht je keuze voor ZonneHuren, ZonneKopen of zonnepanelen zakelijk. Voor iedere situatie bestaan geschikte en rendabele oplossingen.

  Lees verder

  Zit je nog met vragen?

  Vraag het aan onze klantadviseurs! Zij doen er alles aan om bij jou de zon te laten schijnen. Bel ons op 085 401 7000