Op de huidige grillige energiemarkt wordt de keuze voor zonnepanelen steeds interessanter. Ben je benieuwd naar de kosten voor 16 zonnepanelen, dan kunnen wij je meer vertellen over de mogelijkheden. Een set van 16 pv panelen geldt als flinke investering in een duurzame toekomst. Eentje waarmee jij ook nog eens behoorlijk gaat besparen op de energierekening. Maak kennis met de mogelijkheden bij enie.nl.

Dakscan zonnepanelen uitvoeren

De kostprijs van 16 zonnepanelen ligt gemiddeld tussen de 6.250 en 7.750 euro. Dit is met inbegrip van de installatie en na aftrek van de btw-teruggave. Met onze dakscan voor zonnepanelen, wij noemen het de ZonneConfigurator, weet je binnen drie stappen hoeveel geld je kunt besparen en wat je terugverdientijd gaat worden. De uitkomst van de simulator is indicatief en blijft afhankelijk van diverse externe factoren. Onze zonne-adviseurs kijken graag online mee naar de mogelijkheden op jouw adres.

Opbrengst 16 zonnepanelen

Net zo belangrijk als de prijs van 16 zonnepanelen is natuurlijk de opbrengst. De opbrengst uit zonnepanelen wordt uitgedrukt in kiloWattuur (kWh). Bij enie.nl werken we met pv panelen van 390 Wp. De 390 Wp staat hierin voor het piekvermogen van elk paneel. Met een piekvermogen á 390 Wp ligt de opbrengst uit 16 zonnepanelen op circa 5.500 kWh. In Nederland wordt dit piekvermogen overigens niet altijd gehaald. De reële opbrengst uit 16 zonnepanelen ligt waarschijnlijk iets lager; rond de 5.350 kWh.

Kostenopbouw 16 zonnepanelen

Hoe worden de kosten voor 16 zonnepanelen opgebouwd? Achter de pv panelen gaat een compleet systeem van technische apparatuur schuil. We hebben het dan onder meer over de omvormer, optimizers en bekabeling. Deze onderdelen ondersteunen de zonnepanelen bij het omzetten van gelijkstroom uit zonne-energie naar wisselstroom, zodat we daar binnenshuis gebruik van kunnen maken. Ook zijn binnen de kosten montage en werkuren inbegrepen. Binnen onze ZonneConfigurator zijn alle kosten, evenals de aftrek van de btw-teruggave, al meegenomen in de totaalprijs voor 16 zonnepanelen. Daarmee heeft u een scherpe indicatie van de kosten en opbrengst.

Zonnepanelen kopen of huren?

Bij enie willen we zonne-energie toegankelijk maken voor iedereen. Daarom kiezen we voor twee concepten: zonnepanelen kopen én zonnepanelen huren. Wil je niet direct de volle prijs voor 16 zonnepanelen betalen? Dan kan zonnepanelen huren uitkomst bieden. De zonnepanelen worden ‘gewoon’ op het dak geïnstalleerd, maar het kost je vooraf helemaal niks. In navolging van de installatie van de 16 pv panelen betaal je maandelijks slechts een vast huurbedrag. Ideaal. Na 10 jaar komen de zonnepanelen volledig in eigen beheer en geniet je nog zeker 20 jaar van duurzame zonne-energie van eigen dak.

Rendement 16 zonnepanelen

Het rendement uit zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Ook berekenen we een module rendement. Dit is de efficiëntie van een pv paneel om zonlicht om te zetten in energie. Onze revolutionaire zonnepanelen beschikken over een module rendement van liefst 20,5%. Enorm hoog ten opzichte van onze concurrenten. Ook in de komende jaren zullen we blijven investeren in onze producten, zodat we jou verzekeren van een voortreffelijke opbrengst en een uniek rendement uit zonnepanelen.

Onze garantie, jouw profijt uit 16 zonnepanelen

Maatwerk

We vertalen jouw wensen in een persoonlijke offerte

Hoog rendement

Met onze pv panelen geniet je van de hoogste opbrengst

Klantondersteuning

Onze zonne-adviseurs bieden de gewenste ondersteuning

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Kies je voor ZonneKopen of ZonneHuren? Jij bent aan zet. Bekijk in onze ZonneConfigurator wat er op jouw adres mogelijk is met 16 zonnepanelen. Zet jij samen met enie.nl de volgende stap naar duurzame energie?

  Kennisbank enie.nl

  Ben je op zoek naar meer achtergrond over het onderwerp zonnepanelen? Lees ook eens onze kennisbank artikelen!

  Serie of parallel schakeling zonnepanelen: wat is het verschil?

  Zonnepanelen kunnen zowel een serie of parallel schakeling hebben. De keuzes die we maken zijn van verschillende factoren afhankelijk. In het kort is bij een in serie geschakeld systeem sprake van ‘het systeem is zo sterk als haar zwakste paneel’. Ligt één van de panelen een aanzienlijk deel van de dag in de schaduw, dan kom je automatisch al snel uit op een parallel geschakeld systeem voor zonnepanelen.

  Lees verder

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, terwijl de stroom die je niet gebruikt kan worden gesaldeerd.

  Lees verder

  Wat is het beste moment om zonnepanelen te plaatsen?

  Overweeg je zonnepanelen op het dak te plaatsen? Dan wil je ongetwijfeld weten wat de beste periode is om de zonnepanelen te installeren. We kunnen steeds meer monitoren, en dus ook de opbrengst van zonnepanelen op een willekeurige dag. Die data vertellen ons veel, voornamelijk in welke periode jouw rendement het hoogst ligt.

  Lees verder

  Heb je vragen?

  Dan staan we natuurlijk voor je klaar! Onze klantadviseurs helpen je graag verder om al je vragen te beantwoorden. Je kunt ons direct bellen op 085 401 7000.