Wil je 10 zonnepanelen laten installeren en ben je benieuwd naar de kosten, maar wil je jezelf eerst oriënteren? Verstandig! Zo ben je straks verzekerd van de beste voorwaarden en hoogste opbrengst uit zonnepanelen. Zet samen met enie.nl de stap naar een duurzame wereld. De investering in zonnepanelen heb je razendsnel weer terugverdiend, en daarna begint het échte besparen. Wij helpen je daar graag bij door je meer informatie te geven over de kosten van 10 zonnepanelen.

Aanvragen vrijblijvende offerte voor 10 zonnepanelen

De prijs voor 10 zonnepanelen is gemiddeld 4.000 tot 5.500 euro, met inbegrip van montage en na btw-teruggave. De exacte kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het daktype, de oriëntatie en hellingshoek, het gekozen systeem (serie- of parallel geschakeld) en het benodigde materiaal. Binnen onze ZonneConfigurator bereken je in drie stappen jouw besparing met 10 zonnepanelen en ontvang je een indicatie van de terugverdientijd. Een all-inclusive prijs voor zonnepanelen, zonder verrassingen achteraf. Dat is de transparantie van enie.nl. Ontdek meer.

Prijs voor 10 zonnepanelen berekenen

Een duurzame keuze

Voordat je de kosten van 10 zonnepanelen gaat berekenen, is het belangrijk om te weten hoe de prijs is opgebouwd. Achter de zonnepanelen gaat namelijk een heel systeem schuil. Tussen de omvormer en de zonnepanelen zorgen optimizers, de bekabeling en het montagemateriaal ervoor dat jij de komende 30 jaar optimaal gaat profiteren van zonnepanelen. Heb je al een idee of je kiest voor zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren? We bespreken kort de voorwaarden.

10 zonnepanelen kopen
Wanneer je kiest voor het kopen van 10 zonnepanelen, dan krijg je het systeem volledig in eigen beheer. Je betaalt een vooraf besproken bedrag, inclusief montage en installatie, en na de btw-teruggave. Het btw-tarief op zonnepanelen is 21%. Binnen de enie.nl ZonneConfigurator is de btw-teruggave al verrekend in de indicatieve prijs.

10 zonnepanelen huren
Gaat je voorkeur uit naar het huren van 10 zonnepanelen? Dan hoef je bij aanvang geen cent te investeren. Je betaalt de eerste 10 jaar na de installatie een vast huurbedrag per maand, waarna je de zonnepanelen overneemt van enie.nl. Daarna heb je nog zeker 20 jaar vol profijt van zonnepanelen, in de vorm van een forse besparing op de energierekening.

Garantie en rendement 10 zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom, waarna de omvormer de zonne-energie omzet in bruikbare wisselstroom voor huishoudelijk gebruik. De zonnepanelen van enie.nl garanderen een modulerendement van 20,5%, in combinatie met liefst 390Wp vermogen. Dat is hoger dan veel van onze concurrenten. En we blijven investeren in onze producten, zodat jij ook over 20 jaar nog steeds profiteert van een geweldig rendement op zonnepanelen.

Dankzij de 25 lineaire vermogensgarantie vanuit onze leverancier verzekeren we dat jouw zonnepanelen binnen deze periode volledig voldoen aan de verwachting.

Onze belofte voor 10 zonnepanelen

Aanbod op maat

Waarbij we aan al jouw wensen hebben gedacht. We adviseren je graag.

Het hoogste rendement

Waardoor jij binnen afzienbare tijd je investering in zonne-energie hebt terugverdiend.

Uitstekende ondersteuning

Onze klantadviseurs helpen je door het hele proces op weg naar jouw zonnepanelen.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Of je nou kiest voor ZonneKopen of ZonneHuren, wij bieden altijd een uitgebreid en uniek overzicht van de mogelijkheden op jouw adres. De eerste stap heb je al gezet; zet je samen met ons de volgende stap naar 100% duurzame energie?

  Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het is vaak de eerste vraag die men zichzelf stelt in de oriënterende fase voor zonnepanelen: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?” Idealiter wil je precies genoeg zonnepanelen installeren om je jaarlijkse stroomverbruik ‘dekkend’ te hebben. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, terwijl de stroom die je niet gebruikt kan worden gesaldeerd.

  Lees verder

  Opbrengst zonnepanelen berekenen

  Wil je de opbrengsten uit zonnepanelen berekenen om een beter beeld te krijgen van de terugverdientijd? Dat begrijpen we bij enie.nl heel goed! We willen zonnepanelen voor iedereen mogelijk maken, ongeacht je keuze voor ZonneHuren, ZonneKopen of zonnepanelen zakelijk. Voor iedere situatie bestaan geschikte en rendabele oplossingen.

  Lees verder

  Wat is het beste moment om zonnepanelen te plaatsen?

  Overweeg je zonnepanelen op het dak te plaatsen? Dan wil je ongetwijfeld weten wat de beste periode is om de zonnepanelen te installeren. We kunnen steeds meer monitoren, en dus ook de opbrengst van zonnepanelen op een willekeurige dag. Die data vertellen ons veel, voornamelijk in welke periode jouw rendement het hoogst ligt.

  Lees verder

  Meer weten?

  Bereken jouw voordeel uit 10 zonnepanelen in onze ZonneConfigurator. Heb je nog meer vragen? Dan staan onze medewerkers klaar. Je kunt ons direct bellen op 085 401 7000