500 Wp zonnepanelen

Informatie en voordelen

Het vermogen van zonnepanelen groeit mee met de snelle ontwikkelingen op de markt voor zonne-energie. Ideaal, want zo kan je ook op een dak met minder ruimte tóch een hoog rendement toucheren. Momenteel is het optimale vermogen van een zonnepaneel 500 Wp. Klinkt interessant toch? Hoe hoger namelijk het vermogen, des te hoger het rendement en de opbrengst. Wat zijn de voordelen van 500 Wp zonnepanelen?

Specificaties 500 Wp zonnepaneel

De term Wp staat voor Wattpiek, oftewel het piekvermogen van een zonnepaneel. Een zonnepaneel van 500 Wp heeft zodoende een piekvermogen van 500. In de praktijk is een zonnepaneel groter naarmate het piekvermogen groeit. Dat heeft te maken met de ruimere afmetingen van het pv paneel in combinatie met een groter aantal zonnecellen. De standaard afmetingen van een 500 Wp zonnepaneel zijn 225,5×113,4 cm (2,55 m²), met een gewicht van gemiddeld 32 kilogram. De zonnepanelen met 500 Wp vermogen zijn relatief uniek en worden nog zelden aangeboden.

Onze keuze voor 405 Wp zonnepanelen

Bij enie.nl kiezen we voor 405 Wp zonnepanelen van het merk Trina Solar. Wij adviseren een lager piekvermogen, omdat de zonnepanelen met een 500 Wp vermogen redelijk kostbaar zijn, en vaak niet passend zijn binnen de gewenste prijs/kwaliteit verhouding. Onze 405 Wp zonnepanelen beschikken over compacte afmetingen van 175,4×109,6 cm een netto gewicht van 21 kilo. Daardoor zijn de efficiënter in te passen op de meeste daken, en ook nog eens voordeliger wanneer we kijken naar de totaalprijs.

Op dit moment zien we dat de 405 Wp zonnepanelen vaak voldoen aan de beoogde opbrengst. Zonnepanelen met een 500 Wp vermogen zijn met name interessant wanneer je voldoende ruimte hebt op het dak én een hoge stroomvraag hebt door toedoen van bijvoorbeeld een warmtepomp, oplaadpunt en elektrische boiler. Het verbruik van de warmtepomp is grofweg een derde (1/3) van het jaarlijkse stroomverbruik.

Zonnepanelen dakscan

Ontdek wat jij kunt besparen met onze 405 Wp zonnepanelen op jouw adres.

Wattpiek naar kWh zonnepanelen berekenen

Wil je de opbrengst van zonnepanelen in kWh berekenen op basis van de Wattpiek? In de praktijk is 1 Wp ongeveer gelijk aan 0,88 kWh. Stel dus dat je een systeem van 500 Wp in huis haalt, dan is je rendement per zonnepaneel: 0,88 x 500 = 440 kWh per jaar. Afhankelijk van het aantal pv panelen ken je dus de opbrengst per jaar. Het cijfer 0,88 kWh staat gelijk aan 88 procent rendement. De berekening van het gemiddelde rendement van zonnepanelen is locatie afhankelijk en wordt vastgesteld op basis van de oriëntatie en hellingshoek van het dak, evenals additionele omgevingsfactoren zoals het gemiddeld aantal zonuren.

Waarom kies jij voor de zonnepanelen van enie.nl?

Wil je zonnepanelen kopen of huren, dan ben je bij enie.nl zeker van de beste voorwaarden. Wij houden binnen ons advies rekening met de oppervlakte en mogelijkheden van jouw dak. De zonnepanelen van fabrikant Trina Solar worden doorlopend getest én geoptimaliseerd op basis van de laatste innovaties. Jouw garantie voor moderne en super rendabele zonnepanelen.

Dankzij onze uitgebreide garanties ben je nu én in de toekomst verzekerd van kwaliteit, service en een verrassend hoog rendement. Meer weten over de voordelen? Ontdek het in de ZonneConfigurator.

Meer informatie

Wil je alles weten over onze keuze voor 390Wp zonnepanelen? Bel ons direct op 085 401 7000