Informatie en mogelijkheden 450 Wp zonnepanelen

Het potentiële vermogen van zonnepanelen groeit hard. Inmiddels zijn voorbeelden bekend van pv panelen die een vermogen van 450 Wp bereiken. Interessant op het eerste gezicht, want met een hoger vermogen stijgt ook het rendement van zonnepanelen. Daarentegen zorgen de ruime afmetingen van 450 Wp zonnepanelen ervoor dat de mogelijkheden op het dak slinken. Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van 450 Wp zonnepanelen?

Specificaties zonnepanelen 450 Wp

De energiemarkt ontwikkelt zich snel. Waar we 10 jaar geleden nog zonnepanelen met een vermogen van 230 Wp gebruikten, daar zijn nu al 390 Wp, 400 Wp, 405 Wp, 450 Wp en zelfs 500 Wp zonnepanelen beschikbaar. De prijs van 450 Wp zonnepanelen ligt relatief hoog, evenals de ruime afmetingen, waardoor de prijs/kwaliteit verhouding naar onze mening niet ideaal is. Dat heeft te maken met de beperkte mogelijkheden en het rendement, dat vaak niet aansluit bij het gewenste rendement. Wat zijn de specificaties van 450 Wp zonnepanelen?

Meer weten over de Wattpiek van zonnepanelen? Je leest het op de pagina Wat is de Wattpiek van zonnepanelen.

De standaard afmetingen van een 450 Wp zonnepaneel zijn 210,8 x 104,8 cm (2,21 m²), met een gewicht van gemiddeld 24,5 kilogram. De afmetingen van een 450 Wp zonnepaneel zijn zodanig dat een volledig systeem met meerdere zonnepanelen al snel een groot oppervlak in beslag neemt. Dit type zonnepanelen is nog relatief ongebruikt en wordt nog maar zelden aangeboden. Wij blijven met het oog op de afmetingen, het rendement en de mogelijkheden de voorkeur geven aan onze 390Wp zonnepanelen van Trina Solar.

Dakscan zonnepanelen

Wil je weten hoeveel energie jij straks gaat besparen dankzij zonnepanelen? Doe de dakscan voor zonnepanelen. Binnen één minuut weet je meer over de investering en (korte) terugverdientijd.

Berekenen Wattpiek naar kWh

In Nederland ligt het rendement van een zonnepaneel gemiddeld op 88%. Waarom is dit geen 100%? Dat heeft te maken met de omgevingsfactoren (zonuren, schaduw, weertype) i.c.m. de hellingshoek en oriëntatie van een standaard dak. Stel dat je een zonnepaneel 450 Wp neemt als voorbeeld, dan is de berekening naar kWh als volgt: 0,88 x 450 = 396 kWh per jaar. Vermenigvuldig dit met het aantal gekozen zonnepanelen, en je kent de verwachte opbrengst per jaar.

Prijs per Wattpiek berekenen

Wil je de prijs per Wattpiek (Wp) berekenen? Dat is heel eenvoudig. Ook hierin nemen we de 450 Wp zonnepanelen als voorbeeld. Neem de gecalculeerde prijs van de zonnepanelen gedeeld door het aantal Wattpiek. De uitkomst is de prijs per Wattpiek, en op basis hiervan kan je eenvoudig zonnepanelen met elkaar vergelijken. Hieruit zal ook blijken dat je voor zonnepanelen met een vermogen van 450 Wp op dit moment een hogere prijs per Wattpiek betaalt.

Kiezen voor zonnepanelen van enie.nl

Waarom kies je voor de 405 Wp zonnepanelen van enie.nl? Bij ons krijg je de garantie van het optimale rendement en een scherpe offerte, gebaseerd op jouw stroomverbruik en voorkeuren. Onze fabrikant Trina Solar beschikt over een uitstekende naam op het gebied van innovatie en techniek. Jouw zonnepanelen genereren dan ook het hoogste rendement in elke situatie. Met een module rendement van 20,5% ben je altijd verzekerd van de beste prestaties.

Meer weten over zonnepanelen?

aak gebruik van onze ZonneConfigurator en bereken binnen één minuut het voordeel van zonnepanelen op jouw adres. Onze klantadviseurs zitten voor je klaar om je te helpen bij al je vragen. Bel ons: 085 401 7000