Voordelen huren zonnepanelen

Onze missie is om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Niet iedereen wil of kan duizenden euro’s investeren in zonne-energie. Wij maken voor al deze mensen de drempel om over te stappen zo laag mogelijk door zonnepanelen huren aan te bieden. Maar wat zijn precies de voordelen van zonnepanelen huren ten opzichte van zonnepanelen kopen?

Alle voordelen van zonnepanelen, zonder investering

Zonnepanelen huren: dé oplossing voor iedereen die geld liever aan iets anders besteedt. Een elektrische auto, een lange vakantie, een roedel honden. Het is jouw geld, jij bepaalt.

Als je zonnepanelen huurt, betaal je elke maand een vaststaand bedrag gedurende de gehele huurperiode. Je bent daardoor als huurder volledig onafhankelijk van de stijgende energieprijzen in Nederland en komt nooit voor verrassingen te staan.

Zonnepanelen huren kosten

Heb je een financiële meevaller en wil je de zonnepanelen tussentijds van ons overnemen? Geen enkel probleem, je kunt het huurcontract elke maand opzeggen en de resterende waarde van de panelen betalen.

Zonder gekke boetes of kleine lettertjes. Bekijk het rekenvoorbeeld voor meer informatie over de kosten van zonnepanelen huren.

Zonnepanelen huren en kopen: de voordelen en nadelen

Zonnepanelen kopen of zonnepanelen huren. Jij maakt de keuze die het beste bij jouw situatie past. Hieronder zetten we alle voor- en nadelen van beide keuzes op een rijtje.

Voordelen en nadelen van zonnepanelen huren en zonnepanelen kopen

Een slimme duurzame én financiële keuze

De energiekosten in Nederland blijven stijgen, maar zonnepanelen worden juist steeds goedkoper. Zonnepanelen huren is daardoor een stuk goedkoper dan een regulier grijs energiecontract. Je bespaart dus vanaf het moment dat je instapt op maandelijkse energiekosten. Zonnepanelen zijn daarom niet alleen een hele duurzame keuze, maar zijn ook nog eens financieel erg aantrekkelijk.

Bij enie.nl komen na een huurperiode van 10 jaar de panelen volledig in jouw bezit. Omdat zonnepanelen ruim 30 jaar meegaan, betekent dit dat je daarna ruim 20 jaar kunt genieten van je eigen zonne-energie. Wil je meer lezen over welke producten wij gebruiken, en waarom? Bezoek dan onze producten-pagina.

Verzekerd van service, garantie en onderhoud

Als je besluit zonnepanelen te huren, wordt na het adviesgesprek de zonne-installatie binnen enkele weken geïnstalleerd. De zonnepanelen liggen bij jou op het dak, maar blijven in bezit van ons, de verhuurder. Onderhoud of schade aan het systeem komt daarom ook niet voor jouw rekening. Als er tijdens de huurperiode iets mis is met de installatie, zorgen wij ervoor dat we het oplossen.

Zonnepanelen huren in 3 stappen

Bereken je prijs

Via onze ZonneConfigurator check je hoeveel zonnepanelen op je dak passen en wat ze je op gaan leveren. Je krijgt dan direct de prijs voor het huren of kopen te zien.

De offerte

Om een definitieve offerte op te stellen, nemen we binnen één werkdag contact op om alles nog eens door te nemen. Het gesprek vindt op afstand plaats door middel van schermdeling.

De installatie

De zonnepanelen worden binnen één werkdag geïnstalleerd, jij ontvangt vooraf een checklist zodat je precies weet waar je aantoe bent.

 
kWh
 
p/mnd

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden?

 • Met een simulatieprogramma kijken we naar de zoninstraling op jouw woning. Op deze manier kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel stroom de zonnepanelen gaan opwekken en hoeveel je gaat besparen.

  Ben je benieuwd naar de kosten? Bekijk hierboven een schatting van het maandbedrag. Wil je exact weten wat zonnepanelen huren jou gaat kosten? Check je dak en bereken in één minuut jouw maandbedrag met de ZonneConfigurator.

  Nog meer leesvoer

  Raak je niet uitgelezen over zonnepanelen? Dan vind je deze artikelen vast interessant.

  De salderingsregeling, wat is dat precies?

  De hoeveelheid energie die je per jaar teruglevert, wordt op de jaarrekening per kWh verrekend met je energierekening; dit heet salderen. Vanaf 2023 verandert deze regeling. Benieuwd wat dat voor jou kan betekenen?

  Meer lezen

  Hoeveel CO2 bespaar je met je zonnepanelen?

  Huishoudens en bedrijven kiezen om verschillende redenen voor zonnepanelen, maar eentje wordt altijd genoemd: de eigen CO2-uitstoot terugbrengen. Lees op deze pagina precies hoeveel CO2 jij met je zonnepanelen bespaart.

  Meer lezen

  Wat kosten zonnepanelen?

  De kosten van zonnepanelen zijn van veel factoren afhankelijk. Wil je bijvoorbeeld de zonnepanelen huren of kopen? En hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Hoe dan ook; zonnepanelen zijn altijd een hele slimme financiële keuze.

  Meer lezen

  Hulp nodig?

  Onze klantenservice doet er alles aan om de zon bij je te laten schijnen.