Ben je benieuwd naar de voordelen van een eigen laadpaal? Met de groeiende groep elektrische rijders neemt de vraag naar laadpalen toe, ook op de particuliere markt. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het thuis opladen van de elektrische auto. Dat heeft dan ook verschillende voordelen. Wat zijn de voordelen van een eigen laadpaal aan huis?

Hoe werkt een eigen laadpaal?

Een laadpaal aan huis is het meest interessant wanneer je ook zonnepanelen op het dak hebt liggen. Zeker zodra je overdag meer stroom opwekt dan je gebruikt, dan is sprake van een ideale situatie. Het overschot aan opgewekte stroom kan gebruikt worden voor het opladen van de elektrische auto, waardoor je niet komt te zitten met een extra hoog energieverbruik. Voor de installatie van een laadpaal dient men een krachtgroep of 3 fase aardlekautomaat aan te sluiten in de meterkast. Het is verstandig om dit over te laten aan een professional, zodat je in de toekomst geen risico loopt op calamiteiten met de laadpaal.

De voordelen van een eigen laadpaal

Een eigen laadpaal voor de elektrische auto brengt diverse voordelen met zich mee. Zo ben je verzekerd van een volle accu als je ‘s ochtends de weg op gaat. De zonnepanelen op het dak zorgen daarnaast voor de benodigde energie, zodat je niet last hebt van de hogere tarieven bij openbare laadstations. Heb je thuis te maken met een overschot aan opgewekte stroom, dan kan dit vaak (vrijwel) kosteloos worden ingezet voor het opladen van je auto. Thuis of op het kantoor gelden doorgaans laadtarieven variërend van 0,20 tot 0,25 euro per kWh, terwijl je bij een publieke laadpaal al snel rond de 0,35 euro per kWh betaalt.

Door de elektrische auto thuis op te laden bespaar je ook nog eens kostbare tijd. Vraag je jezelf af of jouw woning geschikt is voor een laadpaal, dan hebben we goed nieuws: in principe kan een particuliere laadpaal bij iedere woning worden geïnstalleerd.

Kan iemand anders mijn laadpaal gebruiken?

Een particuliere laadpaal is in principe voor eigen gebruik. Natuurlijk krijg je ook wel eens bezoek van familie of vrienden, of misschien heb je samen met je partner zelfs een tweede elektrische auto op de oprit staan. Een particuliere laadpaal is door iedereen vrij te gebruiken, en dus ook door een eventuele partner, vrienden en familie. Overigens is de kans dat een onbekend persoon gebruik maakt van jouw laadpaal buitengewoon klein.

ZonneLaden bij enie.nl

Een eigen laadpaal aan huis laten installeren? De ontwikkelingen gaan snel. We beschikken over een eigen laadpaal met een standaard laadvermogen van 11 kW. Ligt de accucapaciteit op 58 kW, dan beschik je in iets meer dan 5 uur over een volledig volle accu. Ook maken we tijdens het opladen gebruik van zogenoemde loadbalancing. Hierdoor kan je zonder problemen meerdere zware apparaten tegelijk opladen, zonder het risico op stroomuitval. Je eigen laadpaal thuis; makkelijk en super voordelig. Ontdek meer over ZonneLaden bij enie.nl.

Neem contact op

We vertellen je graag meer over een laadpaal bij je eigen huis. Een moderne oplossing om je elektrische auto op te laden terwijl jij iets anders aan het doen bent. Bel met onze adviseurs op 085-401 7000.