Zonnepanelen op uw dak, zonder investering

Op dit moment wekken we in Nederland nog maar 7% duurzame energie op. Om de klimaatdoelstellingen te behalen moeten we versnellen. Daarom hebben wij als doel om bedrijfsdaken om te vormen naar lokale opweklocaties. Dit werkt heel simpel: Als bedrijf stelt u uw dak ter beschikking aan enie.nl. Wij plaatsen hier vervolgens zonnepanelen op. U krijgt voor elk zonnepaneel een vaste vergoeding van gemiddeld € 3,50 per jaar. Na 16 jaar dragen wij het systeem over en profiteert u nog minimaal 10 jaar van gratis energie.

Geld verdienen, zonder investering

Met dakhuur profiteert u van zonne-energie zonder investering. U verhuurt uw dak en enie.nl plaatst hier zonnepanelen op. U ontvangt een vaste jaarlijkse huurvergoeding van gemiddeld € 3,50 per zonnepaneel. Na 16 jaar kunt u de zonne-energie installatie overnemen en profiteert u nog 10 jaar van gratis opgewekte energie. Dit alles zonder een euro te investeren.

Volledige ontzorging

Enie.nl regelt alles. Dit betekent dat wij samen met u een plan maken voor zonnepanelen op uw dak. We kijken hoeveel zonnepanelen op uw dak passen en hoeveel energie er opgewekt kan worden. Na akkoord verzorgen wij de subsidieaanvraag, installatie, netaansluiting, monitoring, financiering, garanties en onderhoud. Het enige wat u hoeft te doen is uw dak beschikbaar te stellen voor zonnepanelen.

Groene stroom

Met de Dakhuur-oplossing van enie.nl draagt u bij aan het versnellen van de energie-transitie in Nederland. Kortom: u bent echt duurzaam en maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. In de basis verkopen wij de opgewekte energie aan het stroomnet. Het is ook mogelijk om zelf de stroom te kopen voor uw eigen verbruik tegen aantrekkelijke voorwaarden. Zo heeft u rechtstreeks groene stroom van uw eigen dak.

Hoe verhuur ik mijn dak voor zonnepanelen?

STAP 1

Analyse & voorstel

Na een kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs maken wij een voorstel op maat. Aan de hand van recente luchtfoto’s analyseren we het dak en bepalen we hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden. Voor de dakhuur oplossing is een vrij dakoppervlak van minimaal 2.000 m2 benodigd.

STAP 2

Intentie & subsidieaanvraag

Nadat u akkoord bent met het voorstel van de adviseur stellen wij een intentie- overeenkomst op. Hierin staan o.a. het aantal zonnepanelen, de dakhuur vergoeding en de vervolgstappen beschreven. Na ondertekening van de intentieovereenkomst vragen wij voor uw project een SDE+ subsidie aan. Deze hebben wij nodig om het project financieel rendabel te maken. Deze subsidie kunnen we twee keer per jaar in maart en oktober aanvragen.

STAP 3

Contracten & voorbereiding

Na toekenning van de SDE+-subsidie nemen wij contact met u op om het project voor te bereiden voor de installatie. Hierbij zullen we de definitieve dakhuur overeenkomst ondertekenen en het recht van opstal vestigen. De projectmanager neemt de installatiewerkzaamheden en planning met u door. Hij of zij is uw aanspreekpunt en houdt u op de hoogte van de voortgang.

STAP 4

Installatie

Als laatste stap wordt de zonne-energie installatie geplaatst. Wij regelen hier alles voor en stemmen dit met u af. Na afronding van de installatiewerkzaamheden worden de zonnepanelen aangesloten op een nieuwe netaansluiting en kan de eerste energie worden opgewekt. Vanaf dat moment ontvangt u jaarlijks de dakhuurvergoeding en draagt u bij aan een duurzamer Nederland.

Benieuwd wat je dak verhuren je oplevert? Download de brochure

Brochure

Vraag een brochure aan