Snel inzicht in jouw kosten én besparing

Met de ZonneConfigurator

Zonne-energie voor iedereen beschikbaar maken. Dat is onze missie. Om dat voor elkaar te krijgen, maken we zonnepanelen kopen of huren voor iedereen zo makkelijk mogelijk. Een heel adviestraject door om je prijs te weten te komen? Niet bij enie.nl. Met onze ZonneConfigurator weet je binnen één minuut wat het jou gaat kosten. Vul de kortingscode in op de laatste pagina van de ZonneConfigurator voor jouw 10% korting op de aanschafprijs of een cashback als je kiest voor zonnepanelen huren!

Hoe werkt het?

Ga naar de ZonneConfigurator.

Wil je graag de prijs berekenen voor zonnepanelen, om dit te kunnen afzetten tegen de opbrengsten en terugverdientijd (tvt)? Dan ben je al goed bezig. Je bent je bewust van de voordelen van zonnepanelen, maar wilt natuurlijk ook weten hoeveel panelen er op je dak passen en wat de aanschafwaarde voor zonnepanelen is. Wij helpen je daarom op weg bij het berekenen van de prijs voor zonnepanelen. 

Hoe wordt de prijs voor zonnepanelen opgebouwd?

Een inschatting van de prijs voor zonnepanelen wordt gebaseerd op de kale prijs voor het paneel, dan wel een totaalprijs van alle zonnepanelen die in zijn totaliteit op het dak passen. Dit kan per aanbieder verschillen. Bij enie.nl kiezen we er bewust voor een totaalprijs aan te bieden, zodat je precies weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Ook zijn binnen de prijs voor zonnepanelen materiaalkosten en arbeidsuren inbegrepen. Met Corporate Benefits heb je nu 10% korting op de aanschafprijs of €400,- cashback als je kiest voor zonnepanelen huren. Vul op de laatste pagina van de ZonneConfigurator de kortingscode in om gebruik te maken van de korting.

”Wist je dat je bij enie.nl heel eenvoudig de prijs voor zonnepanelen kunt berekenen? Het enige dat jij hoeft te doen is je postcode en huisnummer invullen binnen onze ZonneConfigurator, en wij berekenen direct de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend natuurlijk!”

 

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Allereerst wil je weten: hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak? Logisch, want de uitkomst geldt als basis voor het toekomstige rendement en de aanschafwaarde. Wij hebben hiervoor een hele makkelijke tool, waarin we realtime opmeten hoeveel zonnepanelen jouw dak kunnen dragen en welke constructie daarbij het beste past. Supersimpel!

Hoeveel tijd kost het installeren van zonnepanelen?

Hoewel arbeidsuren al worden inbegrepen bij de prijs voor zonnepanelen, vind je het misschien wel interessant hoeveel tijd installatie van de panelen in beslag neemt. Dit hangt, je zult zeggen ‘natuurlijk’, samen met het aantal zonnepanelen dat op het dak wordt geplaatst. Ligt dit aantal rond de 10 panelen, dan is de plaatsing en installatie binnen een aantal uren afgerond. Naarmate dit aantal toeneemt, dan kan installatie een dagdeel of zelfs hele dag in beslag nemen. Uiteraard verkiezen we kwaliteit en zekerheid boven snelheid.

Terugverdientijd zonnepanelen

De aanschafprijs en het rendement op zonnepanelen zijn uiteindelijk bepalend voor de terugverdientijd, afgekort als tvt. Zoals bij alle andere investeringen in duurzaamheid, wil je ook bij zonnepanelen graag de terugverdientijd laag houden. Gelukkig worden onze zonnepanelen kwalitatief steeds beter, neemt het aanbod toe en daalt daarmee de prijs, waardoor de terugverdientijd evenredig afneemt. Bij enie.nl streven we naar een terugverdientijd op zonnepanelen tussen de 3,9 en 5,4 jaar.

Wil je direct de prijs van zonnepanelen laten berekenen, zonder ergens aan vast te zitten? Het kan. Ga direct naar de ZonneConfigurator bovenin deze pagina en vergeet niet je kortingscode in te vullen op de laatste pagina!

Goed om te weten als je voor zonnepanelen kiest

Antwoord op je belangrijkste vragen

  • De kosten én baten van zonnepanelen

  • Hoeveel CO₂-uitstoot bespaar je met je zonnepanelen?

  • Zo voorzien we jou van het beste advies

  • Zonnepanelen kopen of huren, jij beslist

Zo werkt het

Kort adviesgesprek

Hele ZonneConfigurator doorlopen en de kortingscode toegepast? Dan houden we nog een kort adviesgesprek met je, wanneer het jou uitkomt

Offerte op maat

Na het adviesgesprek ontvang je de persoonlijke, definitieve offerte

Let's go

Akkoord? Fantastisch. Binnen enkele weken geniet jij al van je super voordelige zonne-energie

Zie het licht.

Fossiele brandstoffen hebben ons veel gebracht, maar tegen een prijs. Ze hebben hun tijd gehad.

Binnen tien jaar kunnen we de zon als energiebron weer op 1 hebben. Een sprong vooruit voor onze aarde, met de slimste, mooiste, sterkste energiebron die er is. Maar eigenlijk gewoon terug naar de bron die ons al miljoenen jaren van energie voorziet.

Iedere grote verandering begint klein. Doe je mee om de zon weer op 1 te krijgen? Het kan.

Bereken direct je prijs

Binnen drie minuten weten wat jij met zonnepanelen verdient?

Ga naar de ZonneConfigurator.