Een scherpe prijs door gezamenlijk over te stappen

Samen met Buurkracht Zwolle hebben we een scherp aanbod gemaakt om je de stap naar zonnepanelen nét een stukje makkelijker te maken. Je profiteert van een korting die kan oplopen tot € 250,-! Daarnaast regelen we alles voor je. We maken een persoonlijk voorstel, verzorgen de installatie en regelen de btw-teruggave. We kijken er naar uit om je van het beste advies te voorzien!

Het productaanbod is met zorg samengesteld zodat je gebruik maakt van betrouwbare garanties en dus met een gerust hart kunt genieten van je zonnepanelen installatie. Lees hier meer over de geselecteerde producten.

Op 16 juni hebben we de digitale buurtbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze informatieavond hebben we het aanbod, de keuzes en de criteria toegelicht. Wil je de bijeenkomst terugkijken? Dat kan via deze link. Je kan direct jouw prijs berekenen en een vrijblijvend voorstel aanvragen via de zonne-configurator. Wil je liever een digitaal adviesgesprek inplannen? Vul dan het formulier onderaan de pagina in. We nemen binnen enkele dagen contact met je op!

De presentatie van Buurkracht vind je hier en de presentatie van enie.nl vind je hier.

Waarom inschrijven via Buurkracht Zwolle?

  • Voordelig zonnepanelen kopen
  • Alles van A tot Z geregeld
  • Buurtkorting tot € 250,-!

Zonnepanelen kopen

Direct geld besparen

Zonnepanelen kopen is de laatste jaren erg aantrekkelijk geworden. Het levert zelfs een hoger rendement op dan het geld op je spaarrekening. Met je investering in zonnepanelen bespaar je direct op je maandlasten. De prijzen van elektriciteit stijgen, terwijl jij niets meer voor je stroom betaalt. Met tien zonnepanelen bespaar je snel € 600,- per jaar. Hiernaast krijg je ook nog eens de btw terug op je investering.

De prijs van een zonne-installatie is sterk afhankelijk van het type en vermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Bereken nu direct jouw prijs met de zonne-configurator of plan een adviesgesprek in via het formulier onderaan de pagina.

Hoe werkt het?

Inschrijven

Vul het formulier onderaan de pagina in of doorloop de zonne-configurator om direct een legplan en prijs te zien. Binnen één werkdag nemen we contact op om een adviesgesprek in te plannen.

Adviesgesprek

Het adviesgesprek vindt online op afstand plaats. Zo komt er niemand over de vloer. Slim, vrijblijvend en toegankelijk.

Installatie

Samen plannen we een installatiedatum. Op het afgesproken moment komen gecertificeerde monteurs de zonnepanelen installeren. Nog op dezelfde dag wek je de eerste zonne-energie op.

Meld je aan voor Buurkracht Zwolle

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen/zonne-installatie

Een zonnepaneel bestaat uit een verzameling van tientallen zonnecellen. Deze zonnecellen zijn in de meeste gevallen gemaakt van silicium: een element dat door blootstelling aan zonlicht energie kan opwekken. De energie die een zonnepaneel opwekt wordt gelijkstroom genoemd. Dit is een vorm van stroom die je niet kunt gebruiken om je apparaten van energie te voorzien. Om de stroom bruikbaar te maken, moet het in een zogenaamde ‘omvormer’ worden omgezet tot wisselstroom.

Ja, zonnepanelen zijn bijna volledig recyclebaar. Het hoofdbestandsdeel van zonnepanelen, silicium, verliest zijn werking niet en kan daardoor oneindig hergebruikt worden. De overige bestandsdelen van een paneel, zoals aluminium of glas, zijn eveneens gemakkelijk te scheiden en te hergebruiken. Een gerecycled zonnepaneel kost ruim 70% minder energie dan een nieuw paneel.

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor zwarte panelen. In de meeste gevallen maken ze deze keuze omdat ze zwarte panelen mooier vinden dan blauwe. De zwarte mono-kristallijnpanelen beschikken over een zwarte omlijsting tegenover de aluminium omlijsting van blauwe panelen. Doordat de panelen volledig zwartgekleurd zijn, zorgt dit voor een rustiger beeld op je dak.

Naast het esthetisch voordeel, leveren zwarte panelen ook meer op dan blauwe panelen. Het Wattpiek van de panelen ligt hoger en ze werken beter bij directe zoninstraling. Met zwarte panelen wek je dus meer stroom op per m² van je dak. Wil je meer weten over onze producten? Bezoek dan onze producten pagina.

De manier waarop zonnepanelen met elkaar zijn gekoppeld, kan grote invloed hebben op de opbrengst van de zonne-installatie. Er zijn twee manieren waarop zonnepanelen aan elkaar geschakeld kunnen worden: de serie- of parallelschakeling. Zonnepanelen presteren vanzelfsprekend het best wanneer ze zoveel mogelijk zonlicht opvangen. Soms komt het voor dat een of meerdere panelen in de schaduw liggen. Als een veld zonnepanelen als serie is geschakeld, dan presteert de hele kring naar de opbrengst van het slechtst presterende paneel. Ligt een paneel (deels) in de schaduw, dan zorgt dit ervoor dat de hele serie in dat geval negatief wordt beïnvloed.

Schaduw van bijvoorbeeld een dakkapel, een schoorsteen of een hoge boom kan de opbrengst van panelen sterk beïnvloeden. Valt er veel schaduw op je dak? Dan is het slim om je panelen ‘parallel’ te schakelen. In dit geval hebben individuele panelen geen invloed op de gehele kring, maar presteert elk paneel voor zich. Om zonnepanelen parallel te schakelen, wordt er een zogenaamde ‘optimizer’ onder elk paneel geïnstalleerd.

Van de zonnepanelen loopt een kabel naar de omvormer. Dit is een apparaat waarin gelijkstroom wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. Deze wisselstroom wordt vervolgens verplaatst naar de meterkast, waarna je apparaten in huis de stroom kunnen gebruiken.

De omvormer is een kastje ter grootte van twee grote schoenendozen. Wanneer de panelen energie opwekken, overdag, dan doet de omvormer zijn werk. ’s Nachts, wanneer de panelen uitstaan, is ook de omvormer uit. Het apparaat maakt een zacht geluid wanneer het aanstaat, maar is dus ’s nachts volledig stil. Omdat het apparaat haar warmte kwijt moet, is het van belang deze te installeren op een plek met voldoende ruimte is voor luchtcirculatie.

Voor een serie of een parallel geschakeld systeem zijn verschillende soorten omvormers nodig. Bij enie.nl maken we gebruik van de Growatt en Sungrow omvormers voor de serie schakeling. Voor een parallel systeem gebruiken we SolarEdge omvormers.

Het vermogen van een zonnepaneel drukt men uit in Wattpiek (Wp). Er spelen vele factoren mee die bepalen wat de daadwerkelijke opbrengst van een zonnepaneel is. De oriëntatie en hellingshoek van het dak, de hoeveelheid schaduw die er jaarlijks op valt of de helderheid van de lucht. In Nederland presteert een paneel daarom gemiddeld op rond de 85% van zijn kunnen. Een systeem van 3.500 Wp levert daarom per jaar zo’n 3.000 kWh op.

Tijdens de schouw berekenen we heel nauwkeurig wat de zonnepanelen in jouw situatie gaan opwekken.

Zonnepanelen beschikken over een speciale coating waardoor vuil er na een regenbui afspoelt. Ze hebben daarom weinig tot geen onderhoud nodig. Over het algemeen is het aan te raden eens keer per jaar je zonnepanelen te controleren op zand of vogelpoep. Een twee-jaarlijkse schoonmaakbeurt is in bijna alle gevallen meer dan voldoende.

Zijn je zonnepanelen na bijvoorbeeld een zandstorm wel zichtbaar smerig? Let dan op hoe je de zonnepanelen schoonmaakt. Zonnepanelen zijn broos en dus niet bestand tegen het gebruik van bijtende schoonmaakmiddelen, schuursponzen of hogedrukspuiten. De panelen kunnen hierdoor beschadigen. Gebruik liever lauw water en een zachte spons of doek. Is je dak minder goed bereikbaar, gebruik dan een telescoopwisser die je aan kan sluiten op je tuinslang. Schoonmaakmiddel is bij het schoonmaken niet nodig.

Voordat een zonnepaneel op je dak terechtkomt, moet het geproduceerd en vervoerd worden. Bij de productie komt tot op heden nog CO2 vrij. Door verbetering van zowel de productieprocessen van de fabrikant als de kwaliteit van de zonnepanelen, is een zonne-installatie steeds sneller CO2-neutraal. Enie.nl is kritisch op het kiezen van leveranciers op het gebied van duurzaamheid in het productieproces. De CO2 die vrijkomt bij de productie en het vervoer van deze panelen wordt al binnen een jaar gecompenseerd door de opwekking van groene stroom.

Vergeleken met grijze stroom, bespaar je per zelf opgewekt kWh met je zonnepanelen 0,364 kg CO2. Een installatie van zestien panelen (350 Wp) bespaart op deze manier elk jaar zo’n 1800 kg CO2. Dit staat ongeveer gelijk aan de CO2 die vrijkomt bij het rijden van 10.000 kilometer met een auto met een gemiddeld verbruik.

Load More