Onze werkwijze

Elk jaar adviseren wij duizenden mensen over de mogelijkheden van zonnepanelen. Onze werkwijze is hierin essentieel. Door gebruik te maken van een geavanceerd simulatieprogramma, kunnen we een gedetailleerd advies op afstand geven. Omdat we hierdoor niet meer met de auto langs hoeven te komen, besparen we zo flink op CO2-uitstoot. Hiervoor maken we gebruik van moderne software die mede is ontwikkeld door de TU Delft. Deze simulator houdt rekening met de zon-instraling op jouw locatie, de gekozen materialen en geavanceerde schaduwanalyse op basis van LiDAR 3D data. Op deze manier kunnen we nauwkeurig bepalen hoeveel stroom de zonnepanelen gaan opwekken. We zijn trots dat onze klanten ons advies gemiddeld met een 8,6 beoordelen.

Het advies

Het ontwerp

Het ontwerp van de zonne-energie installatie is erg belangrijk. Het gaat immers om je woning en de zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.

Aan de hand van recente luchtfoto’s krijgen we een betrouwbaar beeld van jouw situatie. Jij kunt aangeven hoe je de zonnepanelen het liefste op je dak geïnstalleerd krijgt. Samen maken we op deze manier het legplan die voldoet aan jouw wensen.

De simulatie

Op basis van het ontwerp wordt er een simulatie uitgevoerd. Aan de hand van de volgende factoren wordt berekend hoeveel stroom de zonnepanelen na een jaar opwekken:

– richting t.o.v. het zuiden
– hellingshoek
– aantal zonuren op de woning
– schaduwobjecten

Op deze manier kunnen we per zonnepaneel beoordelen hoe goed deze presteert en doen we een betrouwbare opbrengstberekening.

Definitief voorstel

Op basis van het ontwerp en de simulatie brengen wij het definitieve voorstel uit. Hierin ontvang je de onderbouwing van de verwachte stoomopbrengst. Dit is uiteindelijk de leidraad voor de besparingen en terugverdientijd die in de offerte wordt gespecificeerd.

Het voorstel kun je vervolgens terugvinden in je eigen klantportaal. Hier kun je het voorstel accorderen of contact zoeken met je adviseur.